Prokuplje: Dačićev kamen temeljac u – korovu!

Prokuplje: Dačićev kamen temeljac u – korovu!

22/06/2017 Off By
Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila, kada je lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u jeku predsedničke kampanje postavio kamen temeljac za izgradnju 20 stanova za izbegle i raseljene, čitav prostor je potpuno zarastao u korov i bukvalno se ništa nije radilo od tog dana.

U prisustvu lokalnih funkcionera Dačić je baš na kraju kampanje, u kojoj je sa svojom strankom podržao predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića, svečano otvorio radove na izgradnji ovog stambenog objekta.
Stanovi bi, kako je tada najavljeno, trebalo da se grade u okviru Regionalnog stambenog projekta, ali je zanimljivo da je početak radova na izgradnji zgrade u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja u blizini prokupačke sportske hale najavljivan još marta 2014. godine, ali je do marta ove godine sve to bilo “mrtvo slovo na papiru”.
Kako stvari sada stoje – i u narednom periodu se neće mnogo odmaći, s obzirom na to da se sa radovima, čiji je rok za završetak mart 2018. godine, još nije ni počelo.
U firmi “Banković” iz Surdulice koja je na tabli označena kao izvođač radova, Južnim vestima nisu mogli da kažu kada će početi radovi, ali su potvrdili da će se graditi zgrada čija je vrednost po projektu 411.409 evra.
-Ne mogu da vam kažem kada, ali će radovi početi – prokomentarisali su kratko iz ove firme.

Objekat koji je najavljen kao trajno rešavanje stambenog problema za izbegle iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije, trebalo bi da ima 20 stanova, a prokupačka Opština obezbedila je lokaciju, građevinske, upotrebnu i druge dozvole za početak gradnje.
I drugi Dačićev temeljac zarastao u korov
Ovo inače nije prvi put da Dačić u izbornim kampanjama otvara gradilišta od kojih kasnije ostaju samo ruševine i postaju ruglo grada.
On je i tokom 2012. godine, u okviru kampanje za predsedničke i parlamentarne izbore koji su održani 6. maja, postavio kamen temeljac za izgradnju nove policijske stanice u Prokuplju, ali se sem iskopane velike rupe samo nekoliko metara od postojeće zgrade, takođe do danas nije dalje odmaklo.
Inače, na tabli koja je tada postavljena i još stoji, planirani početak radova bio je april 2012. a završetak jun 2012. godine.(Južne vesti)♦