LSV: Jača autonomija Vojvodine bi ubrzala EU integracije Srbije

LSV: Jača autonomija Vojvodine bi ubrzala EU integracije Srbije

21/06/2017 Off By
Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje još dva poglavlja u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, ovoga puta poglavlja 7. i 29. izjavil je Maja Sedlarević, članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine:

-To je veliko i važno ohrabrenje Republike Srbije ne samo na putu ka Evropskoj uniji, kao zajednici država, nego ka boljem životu građana, tom uređenju i sistemu vrednosti na kojima počiva EU.
Činjenica je i da otvaranje novih poglavlja stiže nakon prošlonedeljne sednice Evropskog parlamenta, što pokazuje da postoji spremnost da se Srbija ohrabri na tom putu, ali i da je pred njom puno posla.
U vezi sa tim Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo skreće pažnju na detalj, najpre iz izveštaja Dejvida Mekalistera, a zatim i prošlonedeljne Rezolucije Evropskog paralmenta o Srbiji, u kojem se navodi da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena.
Ukoliko Republika Srbija zaista želi da ubrza put ka EU, treba da ima u vidu da će se i na pitanju autonomije Vojvodine videti istinska želja i spremnost Republike Srbije da se menja i priključi Evropskoj uniji.
Vojvodina je evropska regija i jačanje njene autonomije bi dodatno ubrzalo evropske integracije Republike Srbije, navodi Sedlaverićeva.♦