Valjevo: uhapšena (ne) odgovorna lica!

Valjevo: uhapšena (ne) odgovorna lica!

21/06/2017 Off By

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom, uhapsili su i po nalogu višeg javnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za osam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su: A. V. S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A. Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, T. I. (1989) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR ”Fiskal” Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća ”JAPI COM” Novi Sad i M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća ”PSC Vuković” Šabac, i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo.
Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.
Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.(Press MUP)♦