Ne da(vi)mo Beograd: Siniša, odbrojavanje je počelo!

Ne da(vi)mo Beograd: Siniša, odbrojavanje je počelo!

05/06/2017 Off By

 

Gradonačelnik Siniša Mali još jednom se sakrio od građana i javnosti odloživši sednicu Skupštine grada Beograda zakazanu za sredu 7. jun zbog najavljenog protesta građana koji zahtevaju njegovu smenu i odgovornost i za rušenje u Hercegovačkoj, ali i za brojne afere koje se vezuju za njega.

Podsećamo da je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, nakon što je objavljeno da smena gradonačelnika nije na dnevnom redu sednice zakazane za sredu 7. jun, pozvala građane na protestno okupljanje u vreme njenog početka, zahtevajući da Siniša Mali podnese ostavku odmah, bez odlaganja, bez prenemaganja i opravdavanja i bez kupovine vremena najavama povlačenja. Umesto krivične odgovornosti i istrage stižu plaćeni oglasi u novinama, neiskreni hvalospevi i žalopojka. Siniša Mali i svi odgovorni za rušenje u Savamali, ali i za sve ono što je usledilo nakon toga sa uprezanjem celog državnog aparata u zataškavanje zločina, moraju odgovarati.
U interesu je svih građana da se zakoni poštuju i da pravosudni sistem radi, bez obzira na ekonomski ili politički status pojedinaca koji su se o njega ogrešili. Posebno je bitno da se snaga sistema pokaže na primeru gradonačelnika i drugih bahatih moćnika, a ne na slabima, siromašnima i nemoćnima kao što je to do sada bio slučaj. Zločin ne sme proći nekažnjeno.
Ne smemo dozvoliti da tužilaštvo ćuti više od godinu dana kada su gradonačelnikove afere u pitanju, a da sudski izvršitelji preko noći izbacuju ljude na ulicu zbog dugova. Da se na obe strane reke gradi nelegalno i bahato, a da nam se rušenje tri napuštene zgrade prikazuje kao uspeh u borbi protiv nelegalnih objekata. Da se grade milionske muzičke fontane, a da se bolnice raspadaju i muzeji stoji decenijama zatvoreni. Da deponija gori sada već nedeljama, da je polovina pešačkog dela Brankovog mosta zatvorena godinama…
Sa nestrpljenjem očekujemo prvu sledeću sednicu Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu se mora naći smena bahatog vođe nasilnika i rušitelja Beograda.
Siniša, odbrojavanje je počelo! Vreme je za odgovornost.(Press NDB)♦