Mihajlovićeva: U novembru startuje deonica Beograd – Stara Pazova

Mihajlovićeva: U novembru startuje deonica Beograd – Stara Pazova

05/06/2017 Off By
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom koju je predvodio generalni direktor Odeljenja za korišćenje stranog kapitala i prekomorska ulaganja Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, Vang Đenđun.

Razgovarali su o kineskim investicijama u Srbiji, uključujući projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd – Budimpešta.
-Modernizacija pruge Beograd-Budimpešta je projekat od velikog značaja za Srbiju i dogovorili smo se da u narednom periodu pripremimo šta je potrebno kako bi u novembru počeli radovi na deonici Beograd – Stara Pazova. Dogovorili smo dalji rad na potpisivanju komercijalnog ugovora za treću deonicu između Novog Sada i Subotice i nastavak pregovora o potpisivanju komercijalnog ugovora za deonicu na Koridoru 11 Preljina – Požega i dalje razgovore o deonici Požega – Boljare, kako bismo se povezali sa Crnom Gorom, objasnila je Mihajlovićeva.
Potpredsednica Vlade je dodala da će se na sastanku trilateralne radne grupe Kine, Mađarske i Srbije, koji se održava u sredu u Budimpešti, razgovarati o početku radova, kao i o planovima kineske strane za povezivanje pruge Beograd – Budimpešta sa lukom Pirej.
-Pošto sada modernizujemo naš deo do granice sa Mađarskom, važno je da sa kineske strane dobijemo informaciju na koji način će se modernizovati južni deo ovog pravca, kako bismo imali operativnu celu deonicu, naglasila je Mihajlovićeva.♦