Kancelarija za EU integracije nagradila studentske radove

Kancelarija za EU integracije nagradila studentske radove

30/05/2017 Off By
Troje studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu dobilo je danas nagrade za tri najbolja studentska rada o Evropskoj uniji, koje im je uručila v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Ksenija Milenković.

Najbolje proglašeni rad je „Proces usklađivanja sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije: sa kojim izazovima se RS suočava?”, studentkinje master studija Jovane Perić, koji je nagrađen sa 85.000 dinara. Druga nagrada u iznosu od 55.000 dinara pripala je studentu četvrte godine osnovnih studija Stefanu Šparavalu za rad „Religija kao integrativni činilac evropskog identiteta: ideja, pravna podloga i savremeni izazovi“, dok je treća nagrada, dodeljena za rad „Evropska unija u dve brzine i potencijalne implikacije na evropski put Srbije?“ , master studentu Urošu Đakoviću, u iznosu od 35.000 dinara.
Ksenija Milenković zahvalila se svim studentima na učešću na konkursu i čestitala nagrađenim studentima, poželevši im mnogo uspeha u daljem akademskom radu.
„Kancelarija je raspisala ovaj konkurs kako bi podstakla mlade akademske građane da se uključe u argumentovanu debatu ne samo u vezi sa članstvom naše zemlje u Evropskoj uniji, već i o EU u globalnom, kontekstu. Nadamo se da smo se ovom pionirskom inicijativom donekle približili našem cilju, podizanju svesti među mladim ljudima o tome koliko je značajno da se o važnim društveno – političkim pitanjima promišlja iz perspektive nauke“, istakla je prilikom dodele nagrada Ksenija Milenković.
Dobitnica prve nagrade Jovana Perić, zahvalila se Kancelariji na nagradi, istakavši da celokupno društvo može imati koristi od uvida koje mladi, obrazovani ljudi imaju da pruže i tako daju veliki impuls daljoj društvenoj debati.
Odluku o tri prvorangirana rada donela je konkursna komisija u sastavu: prof. dr Dragica Vujadinović, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vesna Knežević Predić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ildiko Erdei, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu.♦