Novi Sad: zaplenjeno 5 kilograma droge

Novi Sad: zaplenjeno 5 kilograma droge

27/05/2017 Off By

 

U opsežnoj akciji suzbijanja narkomanije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su tri osobe, osumnjičene za nelegalnu trgovinu drogom i zaplenili blizu 5 kilograma različitih narkotika, oružje i municiju. Protiv još dvoje osumnjičenih biće podnete krivične prijave za neovlašćenu prodaju i posedovanje opojne droge.

Pretresima u Novom Sadu, Vrbasu, Bačkoj Palanci i Sremskim Karlovcima pronađeno je više od 4 kilograma marihuane, heroin, „ekstazi“ i druge psihoaktivne supstance, kao i laboratorija za proizvodnju droge u veštačkim uslovima.
Policija je zaplenila i više komada nelegalnog oružja, ručnu bombu i 320 metaka različitog kalibra, kao i novac, u ukupnom iznosu od oko 16.000 evra, za koji sumnja da je stečen prodajom narkotika.
Zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Novosađani A.V. (28) i D.M. (30), kao i P.Š. (35) iz Bačke Palanke. A.V. se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Sva trojica zadržana su do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti dovedeni na saslušanje, u zakonskom roku.♦