Saopštenje Tima Protiv Diktature: protest na dan inauguracije Aleksandra Vučića

Saopštenje Tima Protiv Diktature: protest na dan inauguracije Aleksandra Vučića

27/05/2017 Off By

 

Tim Protiv Diktature saopšto je da poziva sve građane na zajednički protest Protiv diktature na dan inauguracije Aleksandra Vučića.

“Od 3. aprila traju naše svakodnevne aktivnosti, kojima želimo da skrenemo pažnju pre svega na narušavanje svih demokratskih načela i pravila koja polako ostavljaju posledice na naš svakodnevni život. Zloupotrebom sistema i korišćenjem svih dostupnih državnih resursa, Aleksandar Vučić se sa funkcije premijera Srbije kandidovao za predsednika Republike i na taj način poslao jasnu poruku građanima da je njegova ambicija da svu vlast koncentriše u sopstvenim rukama, što predstavlja opasnost za društvo i njegove institucije” piše Tim Protiv Diktature:
“Takođe, loš socijalno-ekonomski status najugroženijih grupa stanovništva dovodi u pitanje njhovu egzistenciju i to je nešto što ne možemo gledati sa strane i sa čim se nećemo pomiriti tako lako. Sloboda institucijama, građanska prava, koja ne mogu biti žrtva samovolje pojedinaca, fer i slobodni izbori, društveni dijalog o najvažnijim pitanjima Srbije i dogovor o izvlačenju naše zemlje iz krize koja je nastala polarizacijom društva naši su zahtevi koji su mnogo širi od bilo kojeg ideološkog pitanja jer se ovde radi o stvarima koji su temelj uređenja moderne države.
Tog dana, kada Aleksandar Vučić bude polagao zakletvu, vlastima se mora poslati poruka da ćemo preciznije i opreznije nego ikada nadgledati svaki njen naredni potez i da ćemo se boriti za ispunjenje zahteva koje smo postavili, jer to nije naš hir, nego uslov normalnog života dostojnog čoveka.
Sve organizacije koje tog dana imaju istu potrebu da budu na ulici i iskažu svoje nezadovoljstvo, pozivamo na racionalnost i razumevanje da građane ne zanimaju podele i međusobno podrivanje, već isključivo zajednički nastup svih koji ne pristaju na sadašnji model vladanja, koji prava građana gura na marginu, dok se odlučuje o životima svih nas.Nećemo odustati,” završava svoje saopštenje Tim Protiv Diktature upućeno medijima.♦