Sutra u Čavketovom pasažu Ulična galerija predstavlja izložbu ilustracija “Screwed and Tattooed”

Sutra u Čavketovom pasažu Ulična galerija predstavlja izložbu ilustracija “Screwed and Tattooed”

25/05/2017 Off By

 

Iva Čukić

Sutra (petak, 26. maja) u 20 časova u Uličnoj galeriji,(Čavketov pasaž) u Beogradu biće otvorena izložba ilustracija “Screwed and Tattooed”, studija The Street. Na otvaranju posetioce očekuje i performans Ineks Cirkus Teatra, nastup Ljubana scratch majstora i koncert grupe Fantastični Nunenune Duo.

Navodno su prve tetovaže pronađene na telima egipatskih mumija još 2000 godina pre nove ere. Neki smatraju da su one imale ulogu amajlija, neki da je uloga prenošenje poruka, ili pak identifikacija. Njihovo značenje zavisi od istorijskog perioda i podneblja. Pored dekorativne funkcije, one vrlo često sadrže i simbolično značenje. Svidjale nam se ili ne, prema njima sigurno nikada ne ostajemo ravnodušni. Tetoviranje je magično, romantično, uzbudljivo, a često i pogrešno shvaćena umetnička forma. Ova izložba želi da magijom komunicira sa posetiocima.
The Street nije još jedan tattoo shop. Oni su krojači kontrakulture. Locirani u samom srcu Beograda, predstavljaju trenutak u kom umetnost i rock‘n’roll dominiraju nad globalnim “mainstream” trendovima. Njihovi umetnici su: Mina Pavlović – dotwork, linework, geometric, traditional tattoo artist, Konton Enma – japan traditional, geometric, neo traditional, black and gray & color realism tattoo artist i Teethgrinder – traditional tattoo artist



Ineks Cirkus Teatar je organizacija za razvoj i popularizovanje savremenog cirkusa. Čine ga umetnici različitih orijentacija koji poznаju žonglirаnje, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа i druge cirkuske veštine. Spojeni zajedničkom idejom da pozorište treba da postoji i van institucija, 2013. godine su pokrenuli Inex teatar u zgradi nekadašnjeg Inex filma, kao jedinstveni, nezavisni prostor namenjen novom cirkusu, alternativnom pozorišnom izrazu , teatru pokreta, performansu, lutkarstvu, uličnom teatru i sl. Ineks Cirkus Teatar, sada na novim lokacijama, podjednako radi na performansima i edukaciji, otvoren za nove ideje, uvek u potrazi za novim prostorima koje će transformisati.
Fantastični Nunenune Duo su ulični bend iz Beograda, nastavljači tradicije trubadura. Putuju Evropom i sviraju po ulicama, trgovima, podzemnim prolazima i gde god to uslovi dozvoljavaju. Muzički repertoar im se kreće od jazz standarda preko poznatih tema iz crtaća i filmova do ciganskih i balkanskih pesama u nekim novim aranžmanima. Čine ga Nuša Bubnjević – glas, daira i kazoo, i Nemanja Pavi Jovanović – harmonika.♦