Ministarstvo kulture: Laži i obmane direktora Kola Vladimira Dekića

Ministarstvo kulture: Laži i obmane direktora Kola Vladimira Dekića

25/05/2017 Off By
Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje javne istupe direktora Ansambla „Kolo“ Vladimira Dekića, u kojima na krajnje neprimeren način komunicira s Ministarstvom putem medija, iznoseći netačne informacije i lažne optužbe.

Na sastanku koji Dekić pominje, a kome su prisustvovala dva pomoćnika ministra – Ivana Dedić i Dejan Masliković, sekretar ministarstva Igor Jovičić i dve službenice od kojih jedna direktno zadužena za svakodnevni kontakt s Ansamblom „Kolo“, nijednog trenutka nije došlo do bilo kakvih ucena od strane bilo kog predstavnika Ministarstva, niti je Ministarstvo kulture i informisanja u poziciji da bilo koga ucenjuje.
Na pomenutom sastanku Dekiću je skrenuta pažnja da postoje redovni kanali komunikacije s Ministarstvom i da javno komuniciranje nije način na koji ustanove kulture razmatraju tekuće aktivnosti sa svojim osnivačem. Direktor „Kola“ Vladimir Dekić nikada se zvaničnim i redovnim putem nije obratio Ministarstvu kulture i informisanja niti je zatražio sastanak na kome bi ukazao na eventualne probleme u funkcionisanju ansambla.
Nepristojno je, pa čak i sramno da se Vladimir Dekić kao direktor ustanove kulture nadležnom ministarstvu obraća putem fejsbuk stranice grupe koju čine samodeklarisane vođe nedavnih neuspelih protesta protiv Vlade Republike Srbije, dok u isto vreme isti Vladimir Dekić prima platu iz budžeta Republike.
Javnim nastupima u kojima iznosi najgrublje neistine, Vladimir Dekić najviše štete nanosi upravo Ansamblu „Kolo“, dovodeći u loš i negativan kontekst instituciju koju čine vredni i predani članovi i čuvari naše tradicije, a koja očigledno u ovom trenutku na svom čelu ima ličnost možda nedovoljno doraslu imenu „Kola“.(Press MK  foto Jelena Janković)♦