Zaev formira vladu: sve u korist građana

Zaev formira vladu: sve u korist građana

23/05/2017 Off By
Mandatar za sastav nove vlade i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je u Tetovu da su u toku pregovori sa svim albanskim strankama o osnivanju nove vlade i ocenili da se oni kreću u “pozitivnom smeru”.

“Pregovori su u toku sa svim političkim strankama. Nadam se da ćemo zaokružimo važne principe koji su interesu građana Makedonije i same zemlje. Drago mi je što se stvari kreću u pozitivnom smeru”, rekao je Zaev.
On, međutim, nije odgovorio na pitanje novinara da li bi nova vlada mogla biti osnovana do kraja sedmice.
“Voleo bih kada bi vlada bila osnovana sutra. Trudimo se, ako ne drugo, radi Brisela, ali verujem da kvalitet zahteva vreme. Ono što je važno je interes građana, sve da bude precizno dogovoreno kako bismo mogli da pošaljemo predlog o osnivanju vlade Sobranju” , rekao je Zaev.
Kako je ranije preneto, Zaev je, uoči sastanka sa liderom Saveza za Albance Zijadin Selom, najavio da će danas ili sutra započeti razgovore sa partnerskim stranaka o raspodeli mandata.
Sela je na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa Zaevom, rekao da on ili bilo ko iz te stranke nije potpisao nikakve garancije u vezi sa odricanjem od tzv. “Tiranski platforme”.
On, kao i lider Besa, nije isključio mogućnost da njegova stranka, odnosno Savez Albanaca ne bude deo vladajuće većine.(Agencije)♦