U Noćnoj galeriji Petak izložba ilustracija “Svako bi da bude zec” Nade Serafimović

U Noćnoj galeriji Petak izložba ilustracija “Svako bi da bude zec” Nade Serafimović

23/05/2017 Off By
Izložba ilustracija “Svako bi da bude zec” Nade Serafimović, u okviru projekta DosjeUmetnik, udruženja Kreativna fabrika biće otvorena u četvrtak ,25. maja u 19 časova u Noćnoj galerija Petak, Lomina 14.


Nada Serafimović rođena je 7.jula 1985. godine u Beogradu, gde je završila srednju školu za dizajn a 2005. godine upisala grafički odsek (atelje grafika i knjiga) i 8.jula 2010. diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Jugoslava Vlahovića i profesora Rastka Ćirića.
Od 2011. godine član ULUPUDS-a na slikarsko-grafičkoj sekciji, u oblasti ilustracije. U februaru 2011. godine učestvovala kao pozivni učesnik sa eksperimentalnom knjigom u galeriji “IKAR” i nagrađena od Centra za kulturni i društveni razvoj “Lira”.
Njena prva samostalna izložba održana u maju 2012. godine na temu srpskih narodnih bajki i bajki braće Grim u galeriji Singidunum u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Učestvovala na svetskim bijenalima ilustracije.
Redovni je učesnik ULUPUDS-ovih izložbi.
Ilustruje knjige za decu i ilustraciju u funkciji edukacije za izdavaštvo u Kanadi, San Francisku, Irskoj, Danskoj, Kini, Engleskoj, Japanu. Ilustruje za Politikin zabavnik i Neven.
Izložba Nade Serafimović biće otvorena do 1. juna 2017.(Press KF)♦