Zorana Mihajlović: nema razloga da me se Stamatović plaši!

Zorana Mihajlović: nema razloga da me se Stamatović plaši!

22/05/2017 Off By

 

Povodom najnovijih optužbi predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, u pismenoj izjavi medijima kaže da Razume uznemirenost i strah predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer je i njemu sasvim jasno da se približava vreme kada će pred nadležnim institucijama položiti račune zbog zaštite kriminala, pranja novca i nelegalne gradnje na Zlatiboru:

“Ali, to ne daje pravo Stamatoviću da preti kako ima oružje koje je dobio zbog navodne ugroženosti. Jer je Stamatović kao ključni dokaz svoje nevinosti upravo naveo dozvolu za nošenje oružja. Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo.
Koliko Stamatović poznaje svoj posao predsednika opštine, mimo onoga što štiti kriminal, pranje novca i nelegalnu gradnju, najbolje govori njegova tvrdnja da zbog Ministarstva ne može da gradi gondolu. Istina je da Ministarstvo insistira samo na tome da zakon važi za sve, pa i za Stamatovića, koji mesecima namerno ne podnosi kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole za gradnju gondole, jer ovaj projekat želi da koristi za svoju političku kampanju, navodi Mihajlovićeva i dodaje da “Što se tiče besmislenih optužbi da sam odgovorna za rušenje energetskog sporazuma sa Rusijom i da sam odgovorna jer nema gasovoda Južni tok, čak da blokiram ruski humanitarni centar u Nišu, svako može vrlo lako da se uveri u to koliko su one neistinite. Energetski sporazum sa Rusijom i dalje je na snazi, od gradnje Južnog toka odustala je Ruska Federacija, a za huminatarni centar u Nišu nadležni su MUP i Ministarstvo spoljnih poslova”.
-Stamatović nije nikakva žrtva i nema razloga da me se plaši. Treba samo da podnese svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom i dobiće građevinsku dozvolu za gradnju gondole. Mimo zakona – ne može”.♦