Peking: potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji sa kompanijom CBRC

Peking: potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji sa kompanijom CBRC

14/05/2017 Off By
U PEGINGU je danas potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na projektu Beograd – Južni Jadran, deonice Preljina – Požega i Požega – Boljare, Memorandumu o razumevanju i saradnji na projektu izgradnje brze saobraćajnice državnog puta Novi Sad – Ruma i Protokola o saradnji na razvoju Kinesko – srpskog industrijskog parka između grada Beograda i kompanije CBRC.

-Očekuje nas izgradnja pruga, puteva, mostova, a vaše kompanije su se pokazale kao prirodni saveznik za izgradnju putne infrastrukture. Veoma smo zadovoljni našom saradnjom. Pred nama su sada najteži zadaci koji nam mogu doneti i najbolje rezultate. Izgradnja pruge Beograd – Budimpešta, koju je i predsednik Kine Si Đinping označio kao prioritetni zadatak za inicijativu Jedan pojas jedan put, predstavljaće novi standard za građane naše zemlje“, istakao je premijer Vučić. On je naglasio da je za Vladu Srbije jednako važna i deonica puta Preljina – Požega u dužini od 31km. “Nadamo se da ćemo uskoro potpisati i ugovor za ovu deonicu Koridora 11”, rekao je premijer Vučić posle potpisivanja Memoranduma.
Memorandume i protokol u Pekingu potpisali su potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukuru Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.♦