RS: opozicija traži ostavku Željke Cvijanović

RS: opozicija traži ostavku Željke Cvijanović

14/05/2017 Off By

 

OPOZIVIJA u Republici Srpskoj danas je, na godišnjicu prošlogodišnih velikih protesta, najavila podnošenje zahtjeva za opoziv Vlade RS-a.

Zvanični zahtev opozicija će sutra podneti Narodnoj skupštini RS-a. Zašto traže opoziv vlade obrazložili su na konferenciji za novinare lideri SDS-a, PDP-a i NDP-a, Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić. Rekli su da opozivom žele da „spasu RS od nesposobne vlasti“.
Govedarica je rekao da se RS nalazi u najvećoj krizi od njenog postanka: „Vladu vode ljudi koji isključivo umeju da kupuju poslanike kako bi osigurali svoju stabilnost“. Tvrdi i da Vlada nije položila ispit i prate je afere, među kojima i ona na početku mandata, kada se pojavio „snimak na kojem premijerka govori o ‘kupovini’ poslanika“.
Željka Cvijanović je trebalo da bude u zatvoru, a ne na čelu Vlade RS, rekao je Govedarica naglasivši da očekivanje da će se parlament izjasniti o toj opozicionoj inicijativi i “obimnom materijalu koji su pripremili za raspravu”.
I lider PDP-a Branislav Borenović je rekao da pripremljeni materijal, na oko 200 stranica, sadrži zvanične podatke institucija RS-a, a pokazuju zašto Vlada treba da bude smenjena i ubeđen je da će doći do cilja – da RS dobije odgovornu i stručnu vlast.(Fena)♦