ZAJEČAR: UHAPŠENI KRIJUMČARI LJUDI

10/12/2014 Off By

KRIMI ⇒Zaječarska policija je pokušala da na putu Kalne – Knjaževac zaustavi dva kombija sa inostranim registarskim oznakama. Kako bi pobegli osumnjičeni su, jednim vozilom preprečili put, a drugim nastavili vožnju ka Svrljigu. Vozač ostavljenog vozila prešao je u automobil marke „golf“ ( bez registarskih tablica)


индекс1012

ilustracija

(Biro za saradnju s medijima MUP-a)

POLICIJSKI službenici Policijske uprave u Zaječaru su, u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije i PU u Boru, uhapsili N. H. (1975), J. DŽ. (1974), M.M. (1991), svi iz Negotina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi .
Zaječarska policija je pokušala da na putu Kalne – Knjaževac zaustavi dva kombija sa inostranim registarskim oznakama. Kako bi pobegli osumnjičeni su, jednim vozilom preprečili put, a drugim nastavili vožnju ka Svrljigu. Vozač ostavljenog vozila prešao je u automobil marke „golf“ ( bez registarskih tablica).
Tokom pregleda kombija policija je pronašla 46 stranih državljana Sirije i Avganistana, koji su ilegalno prešli srpsko-bugarsku granicu. Utvrđeno je da su oba kombija iznajmljena u Nemačkoj, kao i da nisu na vreme vraćena u agenciju za iznajmljivanje vozila.
Operativnim radom utvrđeno i da je vozilo“golf“, takođe iznajmljeno, a koristio ga je N.H. On se tereti da je sa ostalim osumnjičenima organizovao kriminalnu grupu, koja se bavila prevozom ilegalnih migranata, nelegalnom trgovinom drogom i akciznim proizvodima.
Protiv N.H. se u Osnovnom javnom tužilaštvu već vodi postupak za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Zaječaru.<


KRIMI

cigareteNA PUTU RAŠKA – KRALJEVO ZAPENJENE CIGARETE

KRIMI ⇒Prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke „mercedes“, kojim je iz pravca Raške upravljao tridesetčetvorogodišnji vozač iz Novog

banjaVRNJAČKA BANJA: DOLIJALA PREVARANTKINJA

KRIMI ⇒Lažnim prikazivanjem činjenica, osumnjičena je navodila oštećene da joj isplaćuju domaći i strani novac, potreban za vođenje

šverc612SREMSKA MITROVICA: ZAPLENJENO 960 KILOGRAMA DUVANA

KRIMI ⇒Policija je duvan pronašla, obavljajući redovnu kontrolu, u kombiju marke „pežo“ Biro za saradnju s medijima MUP-a

mariPREŠEVO: ZAPLENJENO 800 KILOGRAMA MARIHUANE

KRIMI ⇒Marihuana je bila spakovana u 357 paketa različite veličiine, oblika i težine Biro za saradnju s medijima