RIM: VUČIĆ KOD PREDSEDNIKA ITALIJE NAPOLITANA

10/12/2014 Off By

SRBIJA – ITALIJA⇒Predsednik Napolitano je pohvalio reforme koje sprovodi srpska Vlada i savetovao premijeru Vučiću da je važno izdržati, bez obzira na težinu reformi a narodu Srbije poslati jasnu poruku da reforme, kako god teške bile, u bliskoj budućnosti donose bolji život


italija

Puno razumevanje: Vučić i Napolitano

 

 

(Press služba Vlade)

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rimu sa predsednikom Republike Italije Đorđom Napolitanom.
Premijer Vučić zahvalio je na prijemu i obavestio italijanskog predsednika o reformama koje je Srbija započela kao i o statusu procesa pridruživanja EU.
Premijer je naglasio da je Srbija uspela da očuva unutrašnju stabilnost, uprkos teškim reformama koje sprovodi, kao i da postane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
„Italija je u 2013. postala najveći trgovinski partner Srbije i ja očekujem da ćemo u 2014. godini imati povećanje trgovinsike saradnje. Srbija smatra Italiju svojim iskrenim prijateljem“, istakao je Vučić zahvalivši na podršci i razumevanju koje Italija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.
Predsednik Napolitano je pohvalio reforme koje sprovodi srpska Vlada i savetovao premijeru Vučiću da je važno izdržati, bez obzira na težinu reformi a narodu Srbije poslati jasnu poruku da reforme, kako god teške bile, u bliskoj budućnosti donose bolji život. Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlanskih integracija i dodao da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera kako bi proces prijema Srbije u EU bio što pre okončan.
Vučić nastavlja jednodnevnu posetu Italiji sastankom sa premijerom Rencijem.<


EU

U EU NEMA “ZAMORA OD PROŠIRENJA”

EU⇒ Barozo je izrazio uverenje da će u “nedalekoj budućnosti” članice EU biti i Srbija, Makedonija, Crna Gora,

 

milicevicSPS: NE VERUJEMO DA KOSOVO MOŽE BITI U UN

  EU ⇒ Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević je novinarima u Skupštine Srbije rekao da je

 

5D6EC7BAROZO: RUSIJA NE ODREDJUJE ODNOSE SRBIJE I EU

EU ⇒ Za Srbiju je od ključnog značaja da sprovede ekonomske i ostale reforme, a ne stepen saradnje

 

 

slvacaZORANA MIHAJLOVIĆ: VELIKE MOGUĆNOSTI ZA ZAJEDNIČKE PROJEKTE SA SLOVAČKOM

SARADNJA ⇒ Kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke i slovački ministar privrede Pavel Pavlis izrazio