Ministarka Zorana  Mihajlović otvorila 43. Međunarodni sajam građevinarstva!

Ministarka Zorana Mihajlović otvorila 43. Međunarodni sajam građevinarstva!

19/04/2017 Off By
Mihajlovićeva je poručila da država posebno vodi računa o domaćoj građevinskoj industriji i preduzećima koja mogu da konkurišu za rad na projektima vrednim više od 970 miliona evra. „Država je obezbedila novac i stvorila uslove da se u Srbiji gradi, a na našim firmama je da iskoriste tu šansu“


POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović, rekla je da je cilj Vlade povećanje udela građevinarstva u bruto domaćem proizvodu (BDP) sa pet na sedam odsto, kao i da je taj cilj moguće ostvariti za dve do dve i po godine.
-Na početku mandata Vlade, udeo građevinarstva bio je ispod pet odsto BDP-a, sad je oko pet odsto, a cilj je da učešće građevinarstva povećamo na sedam odsto”, rekla je Mihajlovićeva otvarajući 43. međunarodni sajam građevinarstva na Beogradskom sajmu.

Potpredsednica Vlade je poručila da država posebno vodi računa o domaćoj građevinskoj industriji i preduzećima koja mogu da konkurišu za rad na projektima vrednim više od 970 miliona evra. „Država je obezbedila novac i stvorila uslove da se u Srbiji gradi, a na našim firmama je da iskoriste tu šansu“.

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu Vlada radila na tome da se stvori bolji poslovni ambijent u Srbiji, što je i postignuto ne samo kroz lakše izdavanje dozvola za gradnju, nego i kroz jasnu politiku u oblasti građevinarstva.

„Jasna politika razvoja građevinarstva je uslov dolaska novih kompanija i novih investicija“, rekla je Mihajlovićeva, i poručila da građevinarstvo može da se razvija samo uz saradnju svih, ne samo u Srbiji, već i u okruženju.

“Region zapadnog Balkana i čitava jugoistočna Evropa može da se razvija samo ako radimo zajedno. Zato želimo da bude još više novih gradilišta i poslova ne samo u Srbiji, već u celom regionu”, rekla je Mihajlovićeva.

Na Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBE na Beogradskom sajmu, koji traje od 19. do 23. aprila, učestvuje više od 550 izlagača iz 30 zemalja. Moto ovogodišnjeg 43. sajma građevinarstva je “Zlatna grana srpske privrede”, a očekuje se da će manifestaciju posetiti više od 41.000 ljudi.(Press MGSI)♦