Sednica Skupštine Srbije: Dveri podržali proteste građana!

Sednica Skupštine Srbije: Dveri podržali proteste građana!

19/04/2017 Off By

 

SKUPŠTINA Srbije danas je počeka s radom posle pauze zbog predsedničkih izbora.

Opozicija je tražila da se smeni predsednica Narodne Skupštine  Maja Gojković. Gojkovićeva je odgovorila  da za tako nešto nije nadležna ni ona, a ni oni već svi poslanici Skupštine. O tome može biti rasprave samo na posebnoj sednici.

Boško Obradović je na konferenciji za novinare obrazložio stav Dveri o ovoj ostavci:

-Maja Gojković nema pravo da predsedava Skupštinom zato što je simbol vlasti i laži u kojima danas svi živimo. Ona je uostalom obećala vanrednu sednicu gde bi razmotrili njenu smenu. Ja danas želim da u ime moje parlamentarne grupe tu smenu javno zatražim. Tako se pridružujemo studentskim zahtevima. Ne protestvujemo samo mi ovde u Skupštini već su na ulicama sindikati penzionera, vojske, policije, prosvetnih radnika, studenti i građani. To je velika pobuna.

Predstavnici DSS izneli su mišljenje svoje poslaničke grupe da sada   neće imati politički stav o tome treba li učestvovatii u izjašnjavanju o izbornim rezultatima. Potsetili su da je DSS još pre izbora upozoravala na neravnopravne uslove . Pozivala je na bojkot izbora, ali niko ga nije prihvatao. Sada nemaju prava da traže poništenje.