Mihajlovićeva: Gradimo zajedno za budućnost Srebrenice

Mihajlovićeva: Gradimo zajedno za budućnost Srebrenice

10/04/2017 Off By
Istovremeno sa gradnjom obdaništa, počela je i rekonstrukcija regionalnog puta R-453 u Srebrenici, koji se takođe finansira iz donacije Vlade Srbije

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas početku gradnje vrtića u Srebrenici, koja se finansira iz donacije Vlade Srbije, i poručila da Vlada i ta opština grade zajedno za budućnost Srebrenice.
„Vrtić će biti završen u septembru i moći će da primi 150 mališana“, rekla je Mihajlovićeva, koja je kamen temeljac položila zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i rezidentnom koordinatorkom UN u BiH i rezidentnom predstavnicom UNDP BiH Sezin Sinanoglu.
Istovremeno sa gradnjom obdaništa, počela je i rekonstrukcija regionalnog puta R-453 u Srebrenici, koji se takođe finansira iz donacije Vlade Srbije.
Mihajlovićeva je podsetila da je Vlada Srbije 11. novembra 2015. donela Zaključak o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica, ukupne vrednosti pet miliona evra, od kojih su dva miliona evra uplaćena kao direktna budžetska pomoć, a tri miliona evra su predviđena za zajedničke infrastrukturne projekte u toj opštini.
“Radimo i rekonstrukciju glavnog puta u Srebrenici, ali naš najvažniji zadatak jeste da stvorimo nova radna mesta, odnosno industrijske pogone kako bismo decu zadržali ovde. Infrastruktura koju gradimo su uslovi, a nova radna mesta su budućnost. Zato se svečano obavezujemo da ćemo zajedno da radimo”, naglasila je Mihajlovićeva.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić zahvalio je Vladi Srbije na pomoći i rekao da Srebrenica ima podršku međunarodne zajednice za politiku ekonomskog prosperiteta ove opštine.
“Svi su iskazali zadovoljstvo za ovakvu saradnju između Srba, Bošnjaka i svih koji žive u Srebrenici, a ovaj objekat će pokazati da su nam potrebni i zajedništvo, suživot, mir i poštovanje. Bošnjačka i srpska deca zajedno će ići u obdanište i školu i to će nastaviti i u budućnosti”, istakao je Grujičić.(Press MSGI)♦