Vučić razgovarao sa Mekejnom

Vučić razgovarao sa Mekejnom

10/04/2017 Off By
Džon Mekejn je rekao da se Rusija meša u sirijske događaje, a da je pokušala da se meša i u američkim izborima i da mu je Istočna Evropa veoma važna

Ranka Čičak

AMERIČKI senator Džon Mekejn čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobedu na izborima za predsednika i  novinarima rekao da želi da Sebija uđe u EU, zato što je ona važna snaga u pomirenju i sigurnosti na Balkanu i ima jednu od glavnih privreda u regionu. Ponosan je na saradnju oružanih snaga Srbije i SAD:

-One imaju devedeset aktivnosti godišnje i važne su u ovom trenutku velikih migracija.

Mekejn je rekao da se Rusija meša u sirijske događaje, a da je pokušala da se meša i u američkim izborima. Istočna Evropa mu je veoma važna:

-Što god da se dešava ovde važno je i za SAD. Dva svetska rata su počela upravo ovde i ne smemo dozvoliti da se sada odnosi pogoršavaju.

-Domaćin Aleksandar Vučić ponovio je da je za Srbiju važno da ima dobre odnose sa Rusijom, ali i da ostane na evropskom putu.

-Novinari su pokušali da pitaju predsednika srpske vlade o trenutnim događanjima u Beogradu, o tome hoće li Saša Janković odgovarati za nedokazane  optužbe o lažiranim izborima? Odgovorio je da pred gostom  nećemo o takvim stvarima. Na ptanje dali je za četvrtak zaista planiran veliki kontra miting takođe nije odgovorio, ali je rekao  da to nije istina jer bi bilo suludo takva okupljanja praviti na Veliuki četvrtak.♦