Bojan Kostreš: Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

Bojan Kostreš: Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

08/04/2017 Off By

 

Nerasvetljena ubistva Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije velika su mrlja na pravnom sistemu Republike Srbije i jasno ukazuju na činjenicu da naša država još nije porazila kriminalne strukture, koje već više od četvrt veka čine našu državu nesigurnom i opasnom

GENERALNI  sekretar LSV  izjavio je da je nedopustivo da porodica i javnost u Srbiji ni posle 23 godine od ubistva novinarke magazina Duga Radoslave Dade Vujasinović nisu dobili odgovor na pitanje ko su naručioci i izvršioci tog zločina.

LSV podseća da je Dada Vujasinović devedesetih godina predstavljala primer objektivnog izveštavanja iz ratom zahvaćenih krajeva, a bila je i autor brojnih tekstova o organizovanom kriminalu.

Nerasvetljena ubistva Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije velika su mrlja na pravnom sistemu Republike Srbije i jasno ukazuju na činjenicu da naša država još nije porazila kriminalne strukture, koje već više od četvrt veka čine našu državu nesigurnom i opasnom.

Svedoci smo sve učestalijih pretnji novinarima i nezavisnim novinarskim udruženjima od kojih je retko koje rasvetljeno.

Kostreš dalje navodi da Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od državnih organa da rade svoj posao i rasvetle ova ubistva i pretnje koje stižu na adrese novinara:

„Srbija se mora suočiti sa zločinima iz devedesetih godina! Bez procesuiranja odgovornih, Srbija neće imati stabilne temelje, što je preduslov za normalno funkcionisanje države“.(Press LSV)♦