Šesti dan demonstracija: Zajedno vojska, policija i studenati

Šesti dan demonstracija: Zajedno vojska, policija i studenati

08/04/2017 Off By

 

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente “Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sljedeće”, “Tuđe nećemo, svoje ne damo”, “Protiv dikskriminacije”, “No pasaran”, “Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo”, “Protiv diktature kapitala”…

OKUPLJANJE članova Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu, počelo je danas, 8. Aprila, oko podne  ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Njima su se danas pridružili i građani, mahom mladi koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsjednika Srbije.

Protestanti nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente “Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sljedeće”, “Tuđe nećemo, svoje ne damo”, “Protiv dikskriminacije”, “No pasaran”, “Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo”, “Protiv diktature kapitala”…

Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša je obustavljen.

Sindikati vojske i policije najavili su da će danas, na petom protestu zatražiti od Vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, “svakog dana napuste četiri pripadnika”.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” navodeći da se njegovi učesnici bore protiv “namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike”.

Prema ranijim najavama učesnici protesta trebalo bi da održe i šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.(Agencije)