Aleksandar Vučić: Kriza Agrokora uzdrmaće ceo region

Aleksandar Vučić: Kriza Agrokora uzdrmaće ceo region

08/04/2017 Off By

 

Srpski dobavljači Agrokora sigurni: Aleksandar Vučić

Danas  sam poredložio da srpski Merkator uzima što više srpske robe jer su naša preduzeća najača. Broblem nam je izvoz. Recimo u BIH, gde izvozimo najviše, partner Konzum je zavistan od hrvatskog Agrokora. Zavisne su i nše firme Frikom, Dijmant i Nivela. Njihov poroblem ćemo rešavati ovih dana ali o onome što ćemo uraditi ne mogu da govorim. O saradnji sa slovenačkim Merkatorom razgovaraću sa premijerom vlade Slovenije Mirom  Cerarom. Mi smo prijatelji i naćićemo način da zaštitimo srpske i slovenačke interese. Naš ugovor sa Slovencima nije vezan za Hrvatsku, rekao je premijer novinarima posle sastanka sa srpskim dobavljačima

 

Ranka Čičak

SVIH dvanaest hiljada radnika koji u srbiji rade za Agrkor mogu mirno da spavaju. Tako je reka Aleksandar Vučić  pose razgovora sa predsavnicima ove hrvatske  firme i dobavljačima iz Srbije.

-Merkator s uopšte nem finansijskih problema i redovno isplaćuje svojih 800 dobavljača. Njegov vlasnik je slovenački Merkator koji ima problema ali ne tolikih kao zagrebački. Zato nema razloga za paniku. Vi znate koliko sam težak da ovako nešto izgovorim. Merkator S  je u najboljem stanju a problemi su samo u regionu. Mi želimo da sa Slovencima napravimo odbranbeni blok prema Hrvatima, zato što ne želimo da propadnemo zajedno sa njima. Tamo su problemi veliki pa  ne želimo da se i nama pojave.

-Danas  sam poredložio da srpski Merkator uzima što više srpske robe jer su naša preduzeća najača. Broblem nam je izvoz. Recimo u BIH, gde izvozimo najviše, partner Konzum je zavistan od hrvatskog Agrokora. Zavisne su i nše firme Frikom, Dijmant i Nivela. Njihov poroblem ćemo rešavati ovih dana ali o onome što ćemo uraditi ne mogu da govorim. O saradnji sa slovenačkim Merkatorom razgovaraću sa premijerom vlade Slovenije Mirom  Cerarom. Mi smo prijatelji i naćićemo način da zaštitimo srpske i slovenačke interese. Naš ugovor sa Slovencima nije vezan za Hrvatsku.

Premijer Vučić, ocenjuje da će kriza Agrokora uzdrmati ceo region: „Ali u Srbiji ne sme da bude panika. Mi ćemo pokušati da izađemo neokrnjani. Na pitanje novinara da li je u aferi Agrokora umešana i poilitika Vučić odgovara potvrdno. Na pitanje koji je najgori scenaro zbog ovog problema u regionu odgovra – „ne bih smeo da  kažem. U našem interesu je da se Agrokor oporavi. Na razna pitanja o demonstracijama u Beogradu  odgovarao je smio diplomatski. Nikoga nije želeo da optuži pozivajući se na demokratsko pravo svakog građanina da izađe na ulicu.

Smatra da Skupština Srbije treba što pre da nastavi zasedanje.♦