Dopisivanje: Otvoreno pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću

Dopisivanje: Otvoreno pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću

06/04/2017 Off By

 

Neposredni povod za ovo obraćanje tebi je jučerašnji intervju za “TV PINK” u kome si me sa nekolicinom ostalih apostrofirao kao organizatora spontanih protesta “Stop diktaturi” koji su buknuli u nekoliko gradova

 

Nebojša,

moje ime je Dobrica Veselinović, a iako se nikada nismo upoznali ti me već duže vreme zapravo jako dobro poznaješ.

Znaš kuda i sa kim se krećem, sa kim razgovaram, od koga dobijam novac i za šta ga trošim, znaš i sa kim spavam. Služba koju ja i drugi građani Srbije plaćamo vrlo je ažurna u tome i ne skriva da jako opsežno radi na slučaju inicijative Ne(da)vimo Beograd, ili kako vi volite da kažete – “žute patke”

No, to te ne sprečava da danima govoriš neistine. To te ne sprečava da obmanjuješ i neredima i raznoraznim “scenarijima” plašiš građane i građanke Srbije, a sve to putem strogo kontrolisanih kanala masovne komunikacije. Neposredni povod za ovo

obraćanje tebi je jučerašnji intervju za “TV PINK” u kome si me sa nekolicinom ostalih apostrofirao kao organizatora spontanih protesta “Stop diktaturi” koji su buknuli u nekoliko gradova. To je ordinarna laž. I sa ovakvim lažima mora da se prestane!

Ovo nemoj da shvatiš kao molbu, već kao zahtev! Ako ti i vaše službe, kojih verujem da ima i više nego što možemo da zamislimo i koje raspolažu sa nama nezamislivim resursima, imate dokaze za bilo kakvo protiv – državno delovanje, slobodno me uhapsite.

Obećavam da neću pružati otpor, tako da se bar toga ne morate plašiti. Odazvaću se jer nemam šta da krijem. Odazvaću se kao i svaki put kada sam pozvan jer za razliku od tatinih sinova, tajkuna i huligana koji koriste šeme, veze i poznanstva ja verujem u pravnu državu i institucije koje su tu da rade svoj posao i dobrim uživaju poštovanje građana. Sa druge strane, ako imate dokaze za bilo kakve prekršaje slobodno nastavite da zatrpavate tužilaštvo besmislenim prijavama protiv mene i ostalih članova inicijative Ne da(vi)mo Beograd, na koje se sudije smeju, i koje vakako bivaju odbačene već posle prvog ročišta, a ima ih, nakupilo se već preko 20.

Na kraju, Nebojša, ne persiram ti, jer mislim da to ne zaslužuješ. Ne zaslužuješ da predstavljaš, naređuješ i govoriš u ime hiljada policajaca i policajki koji savesno obavaljaju svoju dužnost, i još nekoliko hiljada poštenih službenika i službenica koji su sticajem nesrećnih okolnosti pod tvojom “kontrolom”. Verujem da te se oni stide, kao što se i ja stidim. Eto, toliko od mene, pa ti vidi šta ti je činiti. A ako ne znaš, pa ti pitaj Aleksandra.

Dobrica Veselinović

P.S.

Da, sasvim je jasno da inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, pa i ja, podržavamo spontane proteste građana