Konferencija za medije Vojislava Šešelja: siroče sam pa ne mogu da na TV dovodim roditelje!

Konferencija za medije Vojislava Šešelja: siroče sam pa ne mogu da na TV dovodim roditelje!

06/04/2017 Off By

 

veliko interesovane – ludo očekivanje: sa konferencije zamedijeu SRS

Treći predlog demonstranata, koji ima našu podršku je da se  smene kompletna rukovodstva RTS i RTV. Reč je o nemoralnim  ljudima koji se lako prodaju. Treba smeniti sve, od Bujoševića, pa nadalje

Ranka Čičak

VOJISLAV ŠEŠELJ rekao je danas na refovnoj konferenciji za medije, da SRS nije organizovala demonstracije u Srbiji:

-Ali  i ne protivimo se, jer to je građansko pravo demonstranata. Protiv sam toga da se tamo pojavljuju neka lica, kao što su, recimo, žene u crnom. Mi se zalažemo i da se prihvate neki zahtevi demonstranata. Treba smeniti sve članove RIK – a, osim radikala, jer su se samo oni opirali  nelegalnim izborima na KiM. Nije sporno da je Vučić tamo dobio najviše glasova, ali način na koji su izvedeni izbori dovodi sve u sumnju. Glasove je trebalo brojati na licu mesta.Za sledeći put predlažemo da se ili  uradi tako, ili obezbedi prevoz svim glasačima u Srbiju, da tamo  glasaju. Sada treba odbaciti sve rezultate sa KiM.

Drugi  predlog demonstranata koji  podržavamo je da se smeni kompletan REM, jer nije učestvovao u kontroli reklame stranaka na elektronskim medijima. Mi tražimo da se Srbija vrati na sistem državne televizije sa višestranačkim upravnim odborom i višestranačkom kontrolom. Jer, ako nema kontrole, kontrola vlasti se podrazumeva.

Treći predlog koji ima našu podršku je da se  smene kompletna rukovodstva RTS i RTV. Reč je o nemoralnim  ljudima koji se lako prodaju. Treba smeniti sve, od Bujoševića, pa nadalje.

Srpska radikalna stranka nije zadovoljna rezultatima i načinom izbora. Zato je na svim nivoima počela istragu i ponašanja sopstvenih članova i subjektivnih slabosti, a i  kupovinu kontrolora i stranačkih funkcionera po opštinama. Šešelj  primećuje da je   snažna predizborna  aktivnost vladajućih stranaka uticala na glasače:

-Videli ste da u kampanji nisam imao ni jedan  odsto vremena  na televizijama sa  nacionalnom frekvencijom u odnosu  na  Aleksandra Vučića. Neki drugi su reklamu plačali ogromnim novcem nepoznatog porekla. I na kraju nisam imao šanse  za duel s Vučićem na kraju kampanje. On se poslednjeg dana pojavo na jednoj  televiziji na koju ja nisam imao pristup. Doveo je tatu i mamu da ga hvale. A ja sam siroče. Nemam tatu i mamu.

Novinari su pitali  da li je čestitao Vučiću na pobedi. Odgovorio  je da neće, jer uslovi borbe nisu bili ravnopravni.  Na pitanje hoće li podneti ostavku, posto je rekao da svako ko dobije manje glasova od Preletačevića treba da  se povuče iz politike, odgovara da on  tako nikada nije rekao i da plaća 1000 eura ako neko dokaže suprotno.

Pitala sam ga da li SRS napuštaju članovi po opštinama i  prelaze u SNS, a on kaže da do osipanja nije doslo, iako postoje neki sumnjivi članovi. To što na konferenciji za novinare nije bilo Nemanje Šarovića objašnjava da je Nemanja u Švajcarskoj, gde mu žena doktorira, pa je otišao da vidi nju i decu.

Na pitanje hoće li podneti ostavku zbog loših izbornih rezultata i rukovodstvo prepustiti ženi, pošto je na proslim  izborima za predsednika dobila više  glasova nego on sada se smeje:

-Vi bi hteli da se ona bavi politikom, a ja da kuvam ručak.♦