Podrška protestima Vojnog i policijskog sindikata

Podrška protestima Vojnog i policijskog sindikata

06/04/2017 Off By

 

Srbije smatramo minimalnim i opravdanim jer su oni zakoniti i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i preživljavanja profesionalnih pripadnika Vojske i jačanja sistema odbrane i bezbednosti

 

PREDSEDNIŠTVO Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podržava novi, već četvrti, opravdani javni protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazan za sutra, 8.aprila ispred zgrade Vlade Srbije u 12 časova.

Zahteve koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije smatramo minimalnim i opravdanim jer su oni zakoniti i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i preživljavanja profesionalnih pripadnika Vojske i jačanja sistema odbrane i bezbednosti.
Osuđujemo bahatost i ignorisanje predloga Vojnog i Policijskog sindikata Srbije od strane Vlade Srbije. Ne mirimo se sa politikom urušavanja i uništenja Vojske Srbije kao stuba državnosti Srbije!
Pozivamo penzionisana vojna lica i društveno odgovorne građane Srbije da prisustvom protestu i podrže zahteve Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije za dostojanstveni ekonomsko-socijalni položaj profesionalnih vojnih lica, vojnih i policijskih službenika u Ministarstvu odbrane i Ministrstavu unutrašnjih poslova.

Uputimo zajedno poruku Narodnoj skupštini i Vladi Srbije, da pred nama nemaju opravdanja za urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije,navodiseu poisanoj izjavi medijima Jovana Tamburića predsednika sindikata penzionisanih vojnih lica.♦