Beogradski sajam: Posle mirisa benzina – miris cveća

Beogradski sajam: Posle mirisa benzina – miris cveća

31/03/2017 Off By

 

Pored uzgajivača cveća i cvetnog materijala, i ove godine će se na istom mestu okupiti preko 100 izlagača iz raznih oblasti hortikulture – voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, ali i više od 5000 očekivanih poslovnih i “običnih” posetilaca, kojima je životni moto “živeti lepo i zdravo”

 

IMA LI LEPŠE kombinacije od mirisa benzina i mirisa cveća? Posetioci Međunarodnog salona automobila i Sajma motocikala, koji zatvaraju kapije 2. aprila, i Međunarodnog sajma hortikulture, koji ih odmah potom ponovo otvara već od 6. do 9. aprila – verovatno misle da nema.

Pod sloganom “Bašta u srcu grada”, ovo najcvetnije, najmirisnije i najšarenije sajamsko događanje koje se organizuju pod kupolama Beogradskog sajma, izuzetno je atraktivna manifestacija specifičnog privredno – edukativnog karaktera. Posvećena je zaljubljenicima u prirodu, zdrav život i lepu, urednu i ugodnu životnu sredinu. Sajam hortikulture je, zajedno sa svojim izložbama – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo, odavno prepoznatljiv kao sajamski događaj koji nudi spoj korisnog, praktičnog i lepog.

Pored uzgajivača cveća i cvetnog materijala, i ove godine će se na istom mestu okupiti preko 100 izlagača iz raznih oblasti hortikulture – voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, ali i više od 5000 očekivanih poslovnih i “običnih” posetilaca, kojima je životni moto “živeti lepo i zdravo”.

Sajam je oplemenjen izuzetno bogatim stručnim, edukativnim i zanimljivim pratećim programom, izložbama, predavanjima i prezentacijama iz raznih oblasti hortikulture, ali i takmičarskim i humanitarnim sadržajima.

Značaja ove manifestacije podržavaju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i strukovna udruženja, naučne i obrazovne institucija iz zemlje i regiona.

Sajamske hale 3 i 3A biće za posetioce Beogradskog sajma otvorene od 10 do 19 sati. Pojedinačne ulaznice koštaće 200 dinara, grupne 100, a sajamski parking 100 dinara na sat.(Press BS)♦