Dopisivanje: Stanari naselja Stepa Stepanović pišu predsedniku Voždovca Aleksandru Saviću

Dopisivanje: Stanari naselja Stepa Stepanović pišu predsedniku Voždovca Aleksandru Saviću

27/03/2017 Off By

U SUBOTU u noćnim satima, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić je pokušao  medijskom manipulacijom da umanji značaj četvorogodišnjih akcija stanara naselja Stepa Stepanović protiv pumpe i da prikupi jeftine političke poene, navodi se u pismu stanara naselja Stepa Stepanović poslato medijima:

„To je učinio izjavom da je upravo na osnovu njegove inicijative predsednik Vlade odobrio odustajanje od izgradnje ovog objekta. Ovim Savić dovodi u pitanje istinitost saopštenja Građevinske direkcije Srbije u kome se eksplicitno tvrdi da postoji saglasnost osnivača (Vlade)“.

Zbog ovih izjava stanari naselja Stepa Stepanović su mu poslali otvoreno pismo:

Dragi Saviću,

Svaka čast na inicijativi koju ste sproveli u subotu uveče. Nažalost, sve je bilo gotovo još u subotu ujutru, kada su naši predstavnici dobili pismeno uveravanje od Građevinske direkcije Srbije da pumpe neće biti i da odustaju od njene gradnje. Svaka čast, stvarno. Drago nam je da ste se uključili. Na kraju.

Svaka čast što ste se uključili u našu akciju. Teško nam je bilo da

objašnjavamo stanarima zašto naš predsednik Opštine gleda kroz prozor naše proteste kada je na prethodnim protestima izjavljivao da će se sa nama zajedno boriti za bolji život u naselju. A i ne možemo da ućutkujemo ljude kada skandiraju “Dole konobar!”.

Svaka čast i na podršci. Teško nam je bilo svaki put kada ste objašnjavali da su problemi stanara naselja Stepa Stepanović mali u odnosu na druge stanovnike Voždovca. Nije u redu da poredimo probleme, red je da radimo na tome da se reše.

Svaka čast što ste pokazali da kada želite, sve može biti vaša nadležnost, mada ste u komunikaciji sa nekim komšijama tvrdili da imate veze sa pumpom koliko sa raketnim štitom u Poljskoj.

Svaka čast i na brzini. Bilo je potrebno samo mesec dana da se uključite u našu akciju protiv pumpe. Mislili smo da ćete nas podržati pa da ne moramo da blokiramo Kumodrašku ulicu, onda smo mislili da ćete nam izaći u susret da ne moramo da blokiramo Trošarinu. Verovali smo da ćete biti dovoljno brzi da ne moramo da organizujemo ljude da protestuju ispred zgrade Vlade. Ali

ko čeka, dočeka. Drago nam je da smo samo nekoliko sati posle naše objave da pumpe neće biti dobili vašu podršku i da ste vi objavili isto. Razumemo. To su politički poeni, vama trebaju, a nama ne. Slobodno ih uzmite, navikli smo, kao i kada ste se Vi i gospodin Vesić slikali prilikom otvaranja škole čija je izgradnja

izdejstvovana našom akcijom u centru grada dosta ranije.

Svaka čast predsedniče Gradske opštine Voždovac i što ćete znati da razumete da smo malo ironični…

Stanari naselja Stepa Stepanov♦