Dušan Jakovljerv iz LSV: Krivični postupak protiv Šešelja zbog veleizdaje

Dušan Jakovljerv iz LSV: Krivični postupak protiv Šešelja zbog veleizdaje

27/03/2017 Off By

 

Uzimajući za svoje marionete i glasnogovornike na Balkanu Šešelja i Dodika, aktuelna vlast u Rusiji šalje jasnu poruku da joj je cilj destabilizacija Balkana i ugrožavanje mira u Evropi


 

DUŠAN JAKOVLJEV, predsednik PS LSV  pozvao je institucije sistema u Republici Srbiji da reaguju i po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja: 

„Čak i tokom predizborne kampanje moraju se poštovati Ustav i zakoni države u kojoj politički delujemo. Svojim stavom da su Srbiji potrebne ruske vojne baze, Šešelj je sve građane Srbije izložio opasnosti od novog rata i našu zemlju suprotstavio demokratskom delu sveta. Da nije reč samo o retorici, govori nam iskustvo iz 1999. kada su nas Šešeljeva i Dačićeva partija uvukle u rat sa najrazvijenijim delom planete. Danas Šešelj to želi da ponovi“.

Jakovljev u pisanoj izjavi medijima dalje navodi da je Šešelj „svojim drugim stavom da Vojska Srbije ne treba da postoji niti da ima svoje uniforme, već da bi trebalo da se utopi u rusku armiju, počinio krivično delo. Ako ne bude procesuiran, to će samo značiti da iza ove mračne aveti neofašizma stoje moćni ljudi u Srbiji ili van nje koji sprečavaju pravnu državu da deluje“.

I najzad, navodi ovaj visoki funkcioner LSV, „huškanje Srbije na novi rat sa Zapadom nije samo delo Vojislava Šešelja. Kroz njegova usta progovara i svoje prave namere nam otkriva autokratski režim u Kremlju. Uzimajući za svoje marionete i glasnogovornike na Balkanu Šešelja i Dodika, aktuelna vlast u Rusiji šalje jasnu poruku da joj je cilj destabilizacija Balkana i ugrožavanje mira u Evropi. Destruktivni uticaj Rusije na Balkanu istorijska je konstanta već više od dva veka, a danas je to jasnije nego ikada“.♦