Galerija Petak: digitalne grafike Ane Marinović i fotografije  Svetislava  Bankerovića

Galerija Petak: digitalne grafike Ane Marinović i fotografije Svetislava Bankerovića

27/03/2017 Off By

 

 

KREATIVNA fabrika, u okviru projekta DosijeUmetnik, predstavlja izložbu digitalnih grafika „Žene“ Ane Marinović i fotografija „LIGHTPLAY“ Svetislav Bankerovića. 
Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 30. mart u 19 časova, u Noćnoj galeriji Petak u Lominoj ulici br.14 u Beogradu.

Žene

Serija portreta rađenih olovkom na papiru, u jednom potezu i dahu izraz su mog iličnog doživljaja. Na portretima su predstavljene
za mene, veoma drage žene.Portret nije formalna kopija lika, već
on predstavlja odnos viđenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti. Crteži su dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika. Boja na grafikama dominira kao ritmička (psihološka) dominanta. Ona ukazuje na
moje emotivno stanje u trenutku stvaranja ovih dela.
Ana Marinović o radovima

LIGHTPLAY
Svetlo je često glavni subjekat fotografije.
Radovi izloženi u okviru postavke LITEPLAY bave se , međutim, svetlom kao objektom fotografije.
Svetlosni objekat tretiran je kao direktni izvor i glavni narativ fotografija. Nekad kao refleksija, a ponekad kao potpuna svetlosna buka.
LITEPLAY je u osnovi foto eksperiment sa onim šta ostaje kao vidljivo, kada nam svetlost dozvoli da gledamo direktno u nju.
Svetislav Bankerović o radovima

ANA MARINOVIĆA ([email protected]) je rođena 4. aprila 1981.g. u Beogradu.
2003. godine diplomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića.
2008. godine je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetno-
sti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava
Vlahovića.
2014. godine završila je ITAcademy u Zemunu smer Design & Multimedia, odsek WEB DESIGN.
Učestvovala je na preko 80 kolektivnih i šest samostalnih izložbi crteža, grafika, digitalnih grafika i slika.
Ovo je njena VII samostalna izložba.

SVETISLAV BANKEROVIĆ (1967, Beograd) ([email protected]) studirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na odseku za istoriju i teoriju umetnosti i arhitekture.
Izlaže od 1993. gde je sa grupom kolega pokrenuo projekat Mobilna arhitektura, Galerija SKC. Od sredine 90-tih bavi se videom, zvukom i eksperimentima u softverskim tehnologijama u seriji kolaboracija prikazanih u Evropi i Americi.
Početkom 2000 tih je na Školi za istoriju i teoriju slike, Centra za savremenu umetnost u Beogradu, a 2004 magistrira na Studijama hipermedija u Školi za medije, umetnost i dizajn Vestminsterskog univerziteta u Londonu.
Trenutno je fokusiran na fotografsku sliku i eksperimente u fotografiji.
Izložba će biti otvorena do 6. aprila 2017.♦(Press DU)