Bugarska:  kupio helikopter da “lovi” migrante

Bugarska: kupio helikopter da “lovi” migrante

22/03/2017 Off By

 

Dinko Valev “lovac na migrante”, za čiju glavu Islamska država obećava nagradu, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo postavljati svoje video snimke na kojima se vidi kako juri migrante koji u Bugarsku stižu iz Turske


“LOVAC NA MIGRANTE” iz Bugarske Dinko Valev kupio je helikopter s naoružanjem, kako bi otkrivao “potencijalne džihadiste” – za šta mu je bugarska vlada dala dozvolu.

Dinko Valev (29) postao je poznat prošle godine zbog “lova na migrante” u Bugarskoj, a sada je kupio i helikopter kako bi patrolirao i tražio “potencijalne džihadiste”, kako naziva sve migrante, piše Dejli Mejl. Taj “lovac na migrante”, za čiju glavu Islamska država obećava nagradu, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo postavljati svoje video snimke na kojima se vidi kako juri migrante koji u Bugarsku stižu iz Turske. Bivši poluprofesionalni rvač pokazao je kako zastrašuje migrante prilikom lova u šumama, zajedno s još nekoliko kolega. U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji, s rukama vezanim na leđima.

https://balkanekspresrb.rs/arhive/17995