Predsednički kandidat Nenad Čanak: I crkva da plati porez!

Predsednički kandidat Nenad Čanak: I crkva da plati porez!

21/03/2017 Off By

Istovremeno, samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta


 

PREDSEDNIČKI  kandidat Nenad Čanak kaže da je nedopustivo da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva javno odbija da plati taj porez:
„Isto tako je nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, crkva i dalje ne bude u sistemu PDV a godišnje zarađuje preko sto miliona evra.
Istovremeno, samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta.
Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni Premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote“.

Čanak: „Isto tako, ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi, na primer, FK „Partizan“.
Isti ovaj princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa. Jednako je nedopustivo i da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente“.(Press LSV)