Američka kompanija En-Si-Ar gradi poslovni objekt na Novom Beogradu

Američka kompanija En-Si-Ar gradi poslovni objekt na Novom Beogradu

21/03/2017 Off By

 

Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za investicioni projekat: “En-Si-Ar Kampus – proširenje i konsolidacija poslovanja En-Si-Ara u Republici Srbiji”, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor En-Si-Ara za Srbiju Vladan Živanović


Ranka Čičak

U VLADI Srbije potpisan je ugovor sa američkom kompanijom En-Si-Ar, koja će otvoriti još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine, uz poruku izvršnog direktora kompanije Vilijama Nutija da je zadovoljan što je deo “jednog novog, lepog početka za Srbiju”.

Kompanija En-Si-Ar je za pet godina, koliko posluje u Srbiji, uložila oko 400 miliona dolara i zaposlila 2.134 osobe. U naredne tri godine primiće još 1.500 mladih stručnjaka, više od polovine biće visokoobrazovani, koji će, kao i ostali zaposleni, imati bruto platu od oko 1.000 evra.

Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za investicioni projekat: “En-Si-Ar Kampus – proširenje i konsolidacija poslovanja En-Si-Ara u Republici Srbiji”, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor En-Si-Ara za Srbiju Vladan Živanović.

Tako će En-Si-Ar (NCR) u Srbiji imati više od 3.600 stalno zaposlenih radnika.

Aleksandar Vučić je rekao da će još 1.500 mladih ljudi dobiti posao u kompaniji u kojoj je prosečna bruto plata hiljadu evra, što je, kako je dodao, značajno više od proseka.

“Kada ovo sprovedemo, u En-Si-Aru će raditi 3.634 osobe, a verujemo da će taj broj biti još veći i značajniji. Od IT sektora očekujemo mnogo u budućnosti”, naveo je premijer.

Izvršni direktor En-Si-Ara Bil Nuti istakao je da su sva nova radna mesta koja će ta kompanija otvoriti u Srbiji veoma važna, ali je podsetio da to nije ništa novo i da su u našoj zemlji prisutni već pet godina.

“Kako stižu nove investicije, to je zaista značajno. Naš novi objekat biće svetske klase. Ovde je jedan lep početak, novi početak za Srbiju”, rekao je Nuti.

Novi poslovni objekat na Novom Beogradu trebalo bi da bude završen za 18 do 24 meseca. To je četvrto širenje poslovanja američke kompanije kod nas. Za svako su imali pomoć države.

“Ono što ćemo vam pružiti u godinama koje dolaze veće je od vrednosti subvencija – plate koje dajemo, poreze koje plaćamo, radna mesta koja otvaramo, izgradnja novog objekta, dobavljači, i nadamo se da ćemo za deset godina imati novih deset godina. Planiramo da ostanemo dugoročno”, dodao je direktor En-Si-Ara.

Kompanija En-Si-Ar postoji 130 godina i globalni je lider u proizvodnji i prodaji uređaja za transakcije novcem, automata za prodaju i usluge, bankomata, uređaja za obradu čekova i računa, skenera.

Posluju u 100 zemalja, a godišnji obrt sredstava En-Si-Ara je više milijardi dolara. Ta kompanija je u Srbiji 2011. godine zaposlila prvih 300 radnika.