Hrvatska: Na graničnom prelazu Krasovići uhapšen bivši oficir JNA

Hrvatska: Na graničnom prelazu Krasovići uhapšen bivši oficir JNA

19/03/2017 Off By

 

Sumnja se da je 54-godišnji Čedomir Borojević, bivši oficir bivše JNA, inače državljanin Crne Gore i Hrvatske počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

PENZIONISANI  kapetan bivše JNA je uhapšen je  na graničnom prelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore. Nakon što je pritvoren, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donelo je rešenje o sprovođenju istrage.

Sumnja se da je 54-godišnji Čedomir Borojević, bivši oficir bivše JNA, inače državljanin Crne Gore i Hrvatske počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Istražni sudija splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti da mi mogao da pobegne. Međutim, omogućeno mu je da se brani sa slobode ukoliko plati garanciju u iznosu od 300 hiljada kuna.

Čedomir Borojević, inače, penzionisani kapetan bojnog broda bivše JNA, sumnjiči se da je tokom napada JNA na Šibenik od 16. do 18. septembra 1991. godine, u svojstvu komandanta 20. Graničnog mornaričkog diviziona 8. Vojnopomorskog sektora JNA prenosio  komande posadi patrolnog čamca da se napadne Šibenik bez izbora odrešenog cilja, paljbom iz svog raspoloživog oružja po civilnim objektima i civilima.(Agencije)