SRS: Šešelj u drugom krugu pobeđuje Vučića!

SRS: Šešelj u drugom krugu pobeđuje Vučića!

23/02/2017 Off By
Šešelj je istakao da tužilaštvo ponavlja zahtev da žalbeno veće ukine njegovu oslobađajuću presudu, sa namerom da odvrati građane Srbije da glasaju za njega na predsedničkim izborima

NA današnjoj konferenciji za medije, održanoj u sedištu Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj izrazio je žaljenje zbog činjenice da Srpska napredna stranka nije odredila aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića za svog predsedničkog kandidata.

On je istakao da bi, u tom slučaju, Nikolić bio eliminisan u prvom krugu, a da bi se u drugom krugu odvijao obračun između njega i Jeremića. Šešelj je istakao da mu je, kandidaturom Aleksandra Vučića, posao otežan, s obzirom da će morati da eliminiše Sašu Jankovića i Vuka Jeremića u prvom krugu, da bi se u drugom krugu obračunao sa kandidatom Naprednjaka. Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da je politička pozicija radikala trenutno veoma dobra i da postoji velika mogućnost da u drugom izbornom krugu pobedi Aleksandra Vučića.
Vojislav Šešelj takođe se osvrnuo na najnovije zahteve Tužilaštva Haškog tribunala. On je objasnio da se Haški tribunal uvek oglašava kada su u Srbiji zakazani izbori, sa namerom da nanese političku štetu Srpskoj radikalnoj stranci. Šešelj je istakao da tužilaštvo ponavlja zahtev da žalbeno veće ukine njegovu oslobađajuću presudu, sa namerom da odvrati građane Srbije da glasaju za njega na predsedničkim izborima. On je naveo da u anglosaksonskom pravu ne postoji mogućnost da se oslobađajuća presuda preinači u osuđujuću. Da bi bila izrečena nova presuda potrebno je pokrenuti novo suđenje, što je u trenutnim okolnostima apsolutno nerealno. Šešelj je pozvao građane Srbije da ne razmišljaju o pretnjama Haškog tribunala i da ne dozvole da ih zahtevi tužilaštva destimulišu od glasanja za kandidata Srpske radikalne stranke na predsedničkim izborima.(Press SRS)