Potpisan Memorandum o saradni između NBS i Matematičkog fakulteta

Potpisan Memorandum o saradni između NBS i Matematičkog fakulteta

23/02/2017 Off By
Memorandumom su, između ostalog, predviđeni partnerski odnosi dve institucije u vidu organizovanja gostujućih predavanja i prezentacija predstavnika NBS, učestvovanje predstavnika NBS u projektima fakulteta koji se odnose na organizovanje praktične nastave, realizacije zajedničkih radionica i saradnje sa studentima i predstavnicima studentskih organizacija

 

GUVERNERKA Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i dekan Matematičkog fakulteta u Beogradu Zoran Rakić potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji između dve institucije.
Memorandumom se utvrđuju osnove za međusobnu saradnju imajući u vidu da Matematički fakultet i NBS imaju zajedničke interese i vrednosti u oblasti edukacije šire javnosti, a naročito studenata Matematičkog fakulteta o pitanjima koja se odnose na primenu matematičkih i statističkih modela u oblasti monetarnih istraživanja i statistike, finansijske stabilnosti, kontrole poslovanja banaka i finansijskih institucija, kao i o drugim pitanjima u vezi s poslovanjem NBS.

Memorandumom su, između ostalog, predviđeni partnerski odnosi dve institucije u vidu organizovanja gostujućih predavanja i prezentacija predstavnika NBS, učestvovanje predstavnika NBS u projektima fakulteta koji se odnose na organizovanje praktične nastave, realizacije zajedničkih radionica i saradnje sa studentima i predstavnicima studentskih organizacija.

Takođe, predviđeno je i formiranje programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i formiranje programa zapošljavanja u skladu s potrebama, mogućnostima i poslovnim aktivnostima NBS.

Guvernerka Jorgovanka Tabaković je posle potpisivanja Memoranduma o saradnji izjavila da je Narodna banka Srbije posvećena daljem unapređenju saradnje sa univerzitetima u Srbiji i uspostavljanju dugoročnog odnosa partnerstva, podrške i prijateljstva. Guvernerka je navela da je naročito ponosna na činjenicu da je Narodna banka Srbije u protekloj godini uspostavila saradnju sa svim ekonomskim i pravnim fakultetima u državi, kao i sa Fakultetom organizacionih nauka, a da je Matematički fakultet prvi fakultet sa kojim Narodna banka Srbije uspostavlja saradnju u 2017. godini.(Press NBS)