Minhen:  Hašim Tači i Federika Mogerini razgovarali o Kosovu i Balkanu

Minhen: Hašim Tači i Federika Mogerini razgovarali o Kosovu i Balkanu

18/02/2017 Off By
Tači je u Minhen došao na na poziv ambasadora Volfgana Išingera da učestvuje na Konferenciji o bezbednosti, u Minhenu, na kojoj je 500 svetskih zvaničnika

 PREDSEDNIK Kosova Hašim Taši sinoć je tokom Konferencije o bezbednosti u Minhenu razgovarao s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. Sagovornici su rasprsavljali o stanju na Kosovu i Zapadnom Balkanu.

“Složili smo se da je Kosovo ostvarilo velike korake u politici, privredi i vladavini zakona, dok je u regionu promoter mira i dijaloga”, napisao je Tači na Fejsbuku. Brisel očekuje da Kosovo ostvari posljednji kriterijum – demarkaciju granične linije s Crnom Gorom, kako bi građani Kosova mogli da putuju u EU bez viza, napisao je Zači.

Tači je u Minhen došao na na poziv ambasadora Volfgana Išingera da učestvuje na Konferenciji o bezbednosti, u Minhenu, na kojoj je 500 svetskih zvaničnika.

Tači će tamo s predstavnicima raznih država i drugim istaknutim ličnostima razgovarati o evroatlantskoj agendi Kosova, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Od njenog osnivanja 1963. godine pod imenom “Internationale Wehrkunde-Begegnung”, Konferencija o bezbednosti u Minhenu je nezavisan forum posvećen promovisanju mirnog rešavanja konflikata, međunarodne saradnje i dijaloga.(Agencije)