Galerija SANU: Autorsko vođenje kroz izložbu Slikari / Ratnici / Svedoci

Galerija SANU: Autorsko vođenje kroz izložbu Slikari / Ratnici / Svedoci

18/02/2017 Off By
Izložbu „Slikari / Ratnici / Svedoci“, koja je u toku u Galeriji SANU, a koju je organizovao Muzej savremene umetnosti u saradnji sa Galerijom SANU, do sada, za 11 radnih dana, obišlo je ukupno 6.782 posetioca

Muzej savremene umetnosti u Beogradu i Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti danas organizuju  autorsko vođenje kroz izložbu Slikari / Ratnici / Svedoci, u Galeriji SANU (Knez Mihailova 35). Posetioce je kroz izložbu vodila autorka projekta Žana Gvozdenović.
Izložba Slikari / Ratnici / Svedoci obuhvata preko stotinu slika službenih ratnih slikara, isto toliko fotografija službenih fotografa srpske vojske, dopisnika i fotoamatera, ali i slikarki, dobrovoljnih bolničarki, kao i dela drugih umetnika učesnika u ratu, bilo u svojstvu vojnih obveznika ili dobrovoljaca.
Izložbu „Slikari / Ratnici / Svedoci“, koja je u toku u Galeriji SANU, a koju je organizovao Muzej savremene umetnosti u saradnji sa Galerijom SANU, do sada, za 11 radnih dana, obišlo je ukupno 6.782 posetioca, u proseku 617 posetilaca dnevno.(Foto u prilogu: Saša Reljić / MSUB)