MINISTAR STEFANOVIĆ POSETIO PS VOŽDOVAC

04/12/2014 Off By

MUP ⇒ Prilikom obilaska kontrolne sobe Stefanovic je rekao da će postavljanje video-nadzora doprineti efikasnijem radu policije, a ujedno će povećati bezbednost dece u školskim dvorištima

 

Biro za saradnju s medijima MUP-aminisat mup

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović posetili su danas Policijsku stanicu Voždovac, gde je otvorena kontrolna soba za video-nadzor koji je postavljen u svih petnaest osnovnih škola na teritoriji ove opštine.
Prilikom obilaska kontrolne sobe ministar Stefanovic je rekao da će postavljanje video-nadzora doprineti efikasnijem radu policije, a ujedno će povećati bezbednost dece u školskim dvorištima.
– To je nastavak dobre politike koju sprovodimo u čitavom gradu, a prioritet i početna ideja sa kojom smo krenuli u realizaciju ovog projekta bila je prevencija prodaje narkotika u školskim dvorištima. Zahvaljujući video nadzoru u školama do sada je razrešeno 18 krivičnih dela koja su počinjena na teritoriji Voždovca – rekao je ministar Stefanović..
Kako je najavio ministar, u planu je da se u sledećoj godini obezbedi nadzor i u voždovačkim srednjim školama.
– Želimo da pokažemo da se, uprkos nedostatku novčanih sredstava, u saradnji sa lokalnom samoupravom mogu postići dobri rezultati – rekao je ministar i dodao da je jedan od prioriteta vraćanje policije u zajednicu, kako bi bili u stalnom kontaktu sa građanima.
Kako je istakao ministar Stefanović, praksa dobre saradnje sa lokalnim samoupravama biće nastavljena. Precizirao je da je u još tri beogradske opštine, Zemunu, Vračaru i Savskom vencu, umrežen video-nadzor, ističući da se na taj način povećava bezbednost.<