Sajam turizma u Beogradu: 1.100 izlagača iz 56 zemalja!

Sajam turizma u Beogradu: 1.100 izlagača iz 56 zemalja!

14/02/2017 Off By
Predsednica Turističke  organizacije Srbije Marija Labović najavila je film o 52 vikenda u Srbiji, bršuru sa 52 ukusa Srbije i katalog seoskih domaćinstava koja se bave turizmom. Srbija i Crna Gora će potpisati Memorandum o saradnji

 

KAO nekada, u zlatno doba Beogradskog sajma, danas je svečana sala na Konferenciji za novinare bila puna. Najavljen je 39. Međunarodni sajam turizma, najveći turistički događaj u regionu koji će se održati od 23. do 26. februara.

Više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja u šest hala Beogradskog sajma pretstaviće svoje najvažnije turističke agencije, saveze i organizacije, hotele, turističke  centre, vazduhoplovne kompanije, međunarode turističe operatore i ponudičpe aranžmane za predstojeću turističku sezonu.  Zemlja patner ovogodišnjeg Sajma turizma je Crna Gora, kojoj je turizam najvažnija privredna delatnost,  a proglašena je ekološkom državom. Tu će biti Grčka, Egipat, Makedonija, Hrvatska, Turska, Slovenija, Indija, Mađarska, Tunis, a po prvi put kineska Nacionalna turistička agencija i regioni Ruske federacije.

Doktor Renata Pindžo je rekla da sa Crnom Gorom Srbija ma veoma blisku saradnju, a naročito u turizmu. Na regionalnoj turističkoj ponudi njihovi zajednički poduhvati će biti privlačni ne samo za evropske već i turiste iz dalekih zemalja. Najvažnija tržišta kinesko i rusko prvi put će direktno predstaviti svoje ponude. Prošla godina je bila rekordna za srpski turizam. Za jedanaest meseci zarađenio je više nego i celoj prethodnoj godini. Zabeleženo je 2  milona i 750 hiljada boravaka. Gospođa Pindžo pohvalila je akciju sa vaučerima. Već je 34 dato, 57 posto više vaučera nego lani.

Predsednica Turističke organizacije Crne Gore Željka Radak rekla je da njena zemlja , osim mora nudi i planinski odmor na severu: “Tu su ponude nacionalnih parkova, pešačenja, posete malim vinarijama, kanjonima, pećinama. Imamo 40 hiljada kreveta  u hotelima. Prošle godine otvorili smo 24 nova hotela od kojih je 20 sa više od četiri zvezdice. Na  Sajmu će se odobravati popusti od 15 posto za goste koji budu sklopili aranžmane. Svoju će ponudu crnogorske firme u vreme Sajma lansirati i u trgovinskom centru Ušće u Beogradu, a dan pre otvranja Sjma mažoretkinje će prošetatai Knez Mihailovom.

Predsednica Turističke  organizacije Srbije Marija Labović najavila je film o 52 vikenda u Srbiji, bršuru sa 52 ukusa Srbije i katalog seoskih domaćinstava koja se bave turizmom. Srbija i Crna Gora će potpisati Memorandum o saradnji.

U okvirtu 39. Sajma odrtžaće se i 13 Sajam ugostieljske opreme – Horeca,13. Sajam suvenira i 8. Međunarodni sajam vina.

Očekuje se više od 75 hiljada posetilaca, a popusti svih  turističkih agrencija će biti od 5 do 50 posto. Pojedinačne cene ulaznica su 300 dinara. Grupne 200, a cena parkinga je 200 dinara na sat.