Vučić se zahvalio Brendeu na  humanitarnoj pomoći Norveške

Vučić se zahvalio Brendeu na humanitarnoj pomoći Norveške

14/02/2017 Off By

 

Srpski premijer istakao je da je mnogo izazova pred Srbijom i regionom Zapadnog Balkana, ali da je neophodno zadržati mir i stabilnost radi ekonomskog napretka zemalja regiona. „Očuvanje mira i stabilnosti naš je prioritet. Bili smo i ostali konstruktivni partner Evropske unije“, naglasio je premijer Vučić

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Norveške Bergeom Brendeom, sa kojim je razgovarao o odnosu dveju zemalja, migrantskoj krizi, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Premijer Vučić naglasio je da su odnosi dveju zemalja na visokom nivou i zahvalio na humanitarnoj pomoći i donacijama Norveške Srbiji. On je pozdravio i povećano interesovanje norveških investitora za Srbiju, što je dokaz da se poslovna klima poboljšava.

Srpski premijer istakao je da je mnogo izazova pred Srbijom i regionom Zapadnog Balkana, ali da je neophodno zadržati mir i stabilnost radi ekonomskog napretka zemalja regiona. „Očuvanje mira i stabilnosti naš je prioritet. Bili smo i ostali konstruktivni partner Evropske unije“, naglasio je premijer Vučić.

Ministar Brende istakao je da su norveški investitori zadovoljni poslovnom klimom u Srbiji, da je saradnja dveju zemalja jako dobra i pozdravio evropske integracije Srbije, što je, kako je naglasio, dobar znak za povećanje broja norveških investitora.(Press Vlada)