Dačić posetio spomen sobu „Kosmetske žrtve“

Dačić posetio spomen sobu „Kosmetske žrtve“

26/01/2017 Off By

MINISTAR spoljnih poslova srbije Ivica Dačić rekao je danas, po obilasku spomen sobu”Kosmetske žrtve”, koju je otvorilo udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na kosovu da Srbija ne odustaje od krivičnog procesuiranja i optužbi protiv odgovornih za ratne zločine.

Muke oko UNESKA: Ivica Dačić

Dačić je rekao da je slučaj Ramuša Haradinaja na neki način test za Evropu i naglasio da srpske žrtve traže pravdu. Vlada čini sve, istakao je Dačić, da se istorija ne zaboravi jer ko to učini preti opasnost da mu se ponovi.

Dačić je potsetio da se sutra u Njujorku otvara izložba o Jasenovcu i naveo da postoje nastojanja da se prošlost revidira da Jasenovac skoro da nije postojao. Čuli ste šta je rekao Stjepan Mesić, rekao je Dačić i dodao da je u toku rehabilitacija Alojzija Stepinca, rehabilitacija fašizma i ustaštva.

Srpski ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije kaže  da raspoložive informacije govore kako će Kosovo nastojati ponovo da uđe u UNESKO. On je rekao da je to zaustavljeno u prošloj prilici uz tešku borbu, kada je Srbija uspela da ubedi mnoge zemlje koje su priznale Kosovo da ne glasaju za njegov prijem u UNESKO.

-Uspeli smo mnoge da ubedimo, a Makedoniju i Crnu Goru nismo, to nije normalno i zato o tome govorim, rekao je Dačić. (Agencije)