DJB traži pravdu i tuži Aleksandra Martinovića!

DJB traži pravdu i tuži Aleksandra Martinovića!

26/01/2017 Off By

 

PREDSEDNIK pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Administrativnog odbora Skupštine Srbije zbog nezakonitih opomena i kazni koje su izrečene uz brutalno kršenje Poslovnika i zakonskih procedura.

Odluke o opomenama i kažnjavanju donete su bez mogućnosti poslanika Dosta je bilo da na njih odgovore i da se brane što je Ustavom zagarantovano pravo. Nijedna optužba na osnovu koje je doneta odluka o kazni nije dokazana i argumentovana. Naprotiv, Dosta je bilo ima dokaze da su opomene najobičnije političko iživljavanje, a ne sprovođenje procedura koje propisuje Poslovnik.
Upravni sud je nadležan da spreči nezakonito i bahato ponašanje vladajuće većine koja je bez ijednog dokaza i argumenta kažnjavala predsednika i druge poslanike Dosta je bilo. U najvišem zakonodavnom telu države sprovedene su političke odluke predsednika Vlade i to urušava Skupštinu, demokratski i pravni poredak. Ako se drastično krše pravila i zakonske procedure u najvišem zakonodavnom telu, šta može da se očekuje u drugim institucijama.
Pokret Dosta je bilo je ranije podneo dve ustavne žalbe zbog diskriminatorskog ponašanja vladajuće većine kojim su prekršena osnovna, Ustavom garantovana prava poslanika Dosta je bilo. Podnete su i prijave protiv 11 poslanika SNS za više krivičnih dela koje su počinili u Skupštini protiv poslanika Dosta je bilo.

Od Upravnog suda očekujemo da poništi nezakonite odluke predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića.(Press DJB)