DJB: Sraman poziv RTS-a Saši Raduloviću u emisiju Upitnik

DJB: Sraman poziv RTS-a Saši Raduloviću u emisiju Upitnik

25/01/2017 Off By

Vučić ima vremena za Jelenu Milić i Jelenu Karleušu, a nema vremena za bilo koga iz opozicije



RTS ZOVE Sašu Radulovića u emisiju sa Draganom Šutanovcem, Boškom Obradovićem i Nemanjom Šarovićem jer niti smeju da pozovu Aleksandra Vučića, niti on ima hrabrosti da se suoči sa liderom Dosta je bilo. Šta je tema te emisije? Obračun opozicije? RTS je možda ovim pozivom Saši Raduloviću hteo da pokaže da im urednik ne sedi u Nemanjinoj 11, ali je samo pokazao da nije dovoljno snažan da u istu emisiju dovede predsednika Vlade i suoči ga sa argumentima opozicije.

Prvi put od izbora, nakon devet meseci, RTS je pozvao Sašu Radulovića u emisiju Upitnik u utorak 31. januara, ali ne na duel sa njegovim glavnim protivnikom Aleksandrom Vučićem. Vučić ima vremena za Jelenu Milić i Jelenu Karleušu, a nema vremena za bilo koga iz opozicije. Da li je urednike RTS-a imalo sramota da čuvaju strah predsedniku Vlade i otvoreno pokazuju da im je glavni urednik u Nemanjinoj 11? Da li je urednike RST-a sramota što građanima uskraćuju pravo na to da steknu pravu sliku o odnosu snaga lidera opozcije i predsednika vlade. Samo u direktnom sučeljavanju suprotnih politika i argumenata može da se razbije iluzija “Vučićeve stvarnosti” koja nema baš nikakve veze sa današnjom Srbijom, a to je najvažnije za građane Srbije.
Poziv za gostovanje na RTS-u došao je nakon otvorenog pisma koje smo prošle nedelje uputili direktoru i urednicima opomenuvši ih da su odgovorni za “mrak, cenzuru, jednoumlje i nedostatak dijaloga koji su danas zaštitni znak Srbije”, jer ne izveštavaju o stavovima DJB i poltronski služe predsedniku Vlade i vladajućim strankama. Činjenica da su u emisiju pozvani samo predstavnici opozicionih stranaka, pokazuje da glavni urednik RTS-a direktor i urednici RTS-a ne razumeju svoju odgovornost za slobodu medija koje nema ukoliko nema prave razmene suprotnih gledišta. DJB nije suprotstavljen opoziciji nego Aleksandru Vučiću, koji je glavni uzrok propadanja Srbije.
Gledaoci koji plaćaju javni servis zaslužili su da budu obavešteni o stavovima najjače opozicione stranke, ali i da dobiju priliku da o njima prosuđuju u direktnom suočavanju Saše Radulovića i predsednika Vlade. Slobodni mediji su jedan od temelja demokratije društva, a RTS bi trebalo da bude nosilac te slobode, sučeljavanja različitih mišljenja, prava na kritiku i kontrole vlasti, a ništa od toga se ne postiže pozivanjem samo opozicionih lidera. Pozivamo RTS da omogući suprotstavljanje Saše Radulovića i Aleksandra Vučića. Garantujemo visoku gledanost.(Press DJB)