LSV: Đurić dokazano lagao, a Vlada ga i dalje ne smenjuje

LSV: Đurić dokazano lagao, a Vlada ga i dalje ne smenjuje

20/01/2017 Off By

 

Vacić je jučerašnjim izveštajem i izjavama novinarima lista Blic, koje je primio u svoju službenu kancelariju broj 330, direktno dokazao da Đurić obmanjuje javnost već nedeljama


 

LIGA socijaldemokrata Vojvodine traži da Marko Đurić v.d. direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah podnese ostavku, jer je dokazano lagao povodom zaposlenja Miše Vacića u ovoj Vladinoj Kancelariji.  

Vacić je jučerašnjim izveštajem i izjavama novinarima lista Blic, koje je primio u svoju službenu kancelariju broj 330, direktno dokazao da Đurić obmanjuje javnost već nedeljama.


Marinika Tepić: Đuriću, vreme je za ostavku
14/01/2017 Balkanci Marko Đurić, Miša VacićEdit
U vozu se nalazi i savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miša Vacić, osuđeni desničarski ekstremista. Vacić je

Umesto da podnese ostavku ili bude smenjen, Marko Đurić samo “napreduje po kazni”, dodatno prezaštićen nakon oslikanog i novcem Kancelarije brendiranog voza “Kosovo je Srbsko” koji pre nekoliko dana nije stigao na svoje kosovsko odredište.

Podsećamo da je Đurić, koji je i potpredsednik Srpske napredne stranke, najpre tvrdio da nema nikakvu informacije o radnom statusu Vacića u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Zatim je pod pritiskom javnosti potvrdio da je Vacić zaposlen u Kancelariji, ali ne kao njegov savetnik, da bi se odmah potom isti taj Vacić, portparol ekstremno desničarskog pokreta „1389“, našao u vozu za Kosovsku Mitrovicu deleći vizit-karte na kojima piše da je savetnik direktora Kancelarije za KiM.

Napominjemo i da je Vacić krivično osuđivan zbog širenja mržnje i diskriminacije građana koji su drugačiji od njega, a da se još uvek nalazi u kaznenom režimu, na uslovnoj slobodi.( Marinika Tepić, LSV)