Mihajlovićeva: Napadaju me jer predlažem Vučića za predsedničkog kandidata

Mihajlovićeva: Napadaju me jer predlažem Vučića za predsedničkog kandidata

20/01/2017 Off By

Gostujući na TV Pink ona je kategorički odbacila i demantovala informacije koje je danas objavio tabloid Kurir da je vrlo nepristojnim rečnikom vređala lidera SPS Ivicu Dačića


 

OPOZICIJI, tajkunima ali i nekima u SNS smeta što javno govorim da je Aleksandar Vučić najbolji kandidat za predsednika Srbije. Zato izmišljaju u medijima najneverovatnije optužbe, pokušavaju da me posvađaju s kolegama kako bi pred izbore oslabili vladajuću koaliciju, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije dr Zorana Mihajlović.

Gostujući na TV Pink ona je kategorički odbacila i demantovala informacije koje je danas objavio tabloid Kurir da je vrlo nepristojnim rečnikom vređala lidera SPS Ivicu Dačića.
“Nikada u svom životu nisam izgovorila tako nešto što je objavio ovaj tabloid. To nikada nije bio moj rečnik i nikada se tako nikome nisam obratila. Ivica Dačić je moj kolega koji sedi pored mene na sednicama Vlade i s njim mogu da se ne slažem u vezi sa političkim pitanjima, ali nikada nismo vređali jedno drugo. Odmah sam ga pozvala sinoć kada sam videla naslovnu stranu i naravno da i on zna da ovo nikada o njemu nisam rekla“, rekla je Mihajlovićeva najavivši da će zbog ovog napada svoja prava potražiti u nadležnim institucijama.
Potpredsednica Mihajlović je ocenila da, ko god da „režira“ takve napise, to nije slučajno, i da po pravilu osvane u tabloidima gotovo svaki put kada javno kaže da bi Vučić trebalo da bude predsednički kandidat.
“Naravno da ovde nije reč o tome ko će biti novi premijer kako pokušavaju da predstave. Ne, ovo je napad na mene zato što javno i iskreno govorim da je Vučić najbolji kandidat SNS i jedini kandidat koji može da pobedi već u prvom krugu! Sada me ubacuju u priču o tome ko će biti novi premijer, a SNS još nije ni donela odluku ko će biti kandidat, niti su održani izbori. Ko će biti premijer je tek šesti, sedmi korak, a mi ni prvi nismo napravili, da odlučimo ko će biti naš predsednički kandidat”, rekla je Mihajlovićeva.
Na pitanje da li Tomislav Nikolić može da pobedi na izborima, ona je odgovorila da bi svim kandidatima opozicije, od Vuka Jeremića, Saše Jankovića i Vojislava Šešelja mnogo više odgovaralo da im Nikolić bude protivkandidat.
“U takvom slučaju bilo bi vrlo, vrlo neizvesno. Ali, ukoliko Vučić bude kandidat, on bi bio i kandidat čitave koalicije, pa ostali ne bi imali šanse”, kaže Mihajlovićeva koja je izrazila sumnju da bi Nikolić danas mogao da ponovi uspeh iz 2012. kada je osvojio više od 1,5 miliona glasova.

Na pitanje zašto nije odgovorila savetnici predsednika Srbije Stanislavi Pak, Mihajlovićeva kaže:

„Nisam odgovarala, jer se njoj nisam ni obraćala. Znate, kada bi moj savetnik izašao na TV i rekao da predsednik Srbije „zveči kao prazna limenka“, on iste sekunde više ne bi bio savetnik. Mora da se zna red i ko šta radi i govori. Ja sam govorila o predsedniku Nikoliću, branila sam Vladu Srbije i ukoliko je hteo nešto da mi kaže, znam da zna način kako to može da uradi“, rekla je potpredsednica Vlade.♦