Zamena teza u saopštenju Pokreta socijalista

Zamena teza u saopštenju Pokreta socijalista

18/01/2017 Off By

REAKCIJA takozvanog Pokreta socijalista na saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine o skidanju natpisa „Elektrovojvodina“, osim što je dodvoravačka, besmislena je i neuka.

O tom njihovom neznanju i tendencioznoj zameni teza svedoči i pitanje koje su postavili, o tome da li će građanji Novog Sada prestati da koriste struju jer se ne proizvodi u Vojvodini?

Korisno je da znaju da „Elektrovojvodina nije ni bila zadužena za proizvodnju, već distribuciju električne energije, održavanje i unapređivanje elektrodistributivnog sistema na teritoriji Vojvodine, i da je bila je jedno od pet distributivnih privrednih društava u okviru EPS.

Zamena teza i besmislica je i njihova tvrdnja da Srbija kao suverena država mora da ima centralizovani sistem i u ovoj oblasti. Jer, iako je suverena država, Srbija treba da teži decentralizaciji, pogotovo u privrednim oblastima u kojima je kao decentralizovana funkcionisala bolje i uspešnije.

Činjenice su, i tu nema zamene teza bez obzira na kojekakve izjave i reakcije, da protivnici autonomije Vojvodine i samog pojma Vojvodine, koriste svaku priliku da je zatiru.

Najpre, otimanjem imovine kroz formu centralizacije, upropaštavanja uspešnog kroz formu optimizacije poslovanja…pa do ukidanja imena i skidanje reklama koje podsećaju na period kada se u Vojvodini živelo dobro i kada je imala punu autonomiju.(Robert Kolar, pokrajinski poslanik LSV)