LSV: Sramno skidanje imena „Elektrovojvodine“

LSV: Sramno skidanje imena „Elektrovojvodine“

17/01/2017 Off By

LIGA socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sramno skidanje neonskog naziva „Elektrovojvodina“ sa zgrade Elektrovojvodine na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu i zahteva da se ta reklama vrati, navodi poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar.


 

Kolar piše da „godinama unazad, dan po dan, protivnici vojvođanske autonomije čine sve kako bi uništili i samo ime Vojvodine. Zato nije bilo dovoljno samo centralizovati imovinu i novac „Elektrovojvodine“:

„Zato nije bilo dovoljno ugasiti preduzeće koje je uspešno poslovalo preko pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u. Zato nije bilo dovoljno ostaviti stručnjake i inženjere koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mlade ljude koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, da sede u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama. Smetala je i neonska reklama „Elektrovojvodine“ jer podseća na časnu i bogatu istoriju tog preduzeća i vreme pune autonomije kada se u Vojvodini živelo puno bolje nego danas. Svima onima koji su doprineli ili se raduju skidanju jednog od obeležja najintenzivnijeg razvoja Novog Sada i Vojvodine LSV poručuje da će pre ili kasnije ime „Elektrovojvodine“ biti vraćeno isto tako kako je i skinuto.“

Kolar  podseća na činjenicu da reorganizaciju EPS-a, koja je najavljivana i sprovedena uz obećanje velikih ušteda, prate afere i štete. Krajnji je trenutak da se priznaju i isprave promašaji u reorganizaciji EPS i da se sistem decentralizuje. To podrazumeva i da se „Elektrovojvodini“ vrati status koji je imala – preduzeća koja je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.