Indija: Vučić u poseti državi Maharastra

Indija: Vučić u poseti državi Maharastra

11/01/2017 Off By

 

Premijer Vučić je istakao da bi bilo veoma važno raditi na uzajamnoj promociji Srbije i Indije, kao turističkih destinacija


PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mumbaiju sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom, sa kojim je razgovarao o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prerade semena i drugim tehnologijama za preradu hrane, ali i privlačenju većeg broja indijskih investitora u Srbiju. Tema razgovora bile su i zajedničke kompanije u sektoru informacionih tehnologija.
Premijer Vučić je istakao da bi bilo veoma važno raditi na uzajamnoj promociji Srbije i Indije, kao turističkih destinacija.
„Ovo će biti novi zamah u našoj saradnji, naročito u oblasti poljoprivrede“, rekao je glavni ministar Fadnavis i naglasio da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Indiju velika mogućnost za srpske kompanije.
Dvojica sagovornika dogovorili su formiranje zajedničkih timova, koji će istražiti sve mogućnosti saradnje Srbije i Maharastre, desete najmnogoljudnije države na svetu.
Premijer Vučić pozvao je glavnog ministra Fadnavisa da sa delegacijom indijskih privrednika poseti Srbiju.♦